Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων με πρώτο το Αμύνταιο προανήγγειλε ο Κ. Χατζηδάκης

Κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων με πρώτο το Αμύνταιο προανήγγειλε ο Κ. Χατζηδάκης
Έως το Δεκέμβριο το χρονοδιάγραμμα για την εξυγίανση της ΔΕΗ
Kλείσιμο λιγνιτικών μονάδων αρχής γενομένης από το Αμύνταιο προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνεντευξή του στον ΣΚΑΪ την Παρασκευή 1/11/2019.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, έως το Δεκέμβριο θα γίνει γνωστό το χρονοδιάγραμμα για την εξυγίανση της ΔΕΗ, με μείωση υπαλλήλων και κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων ξεκινώντας από το Αμύνταίο.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είναι σήμερα 17.000, θα μειωθούν λόγω απολιγνιτοποίησης και άλλων διαθρωτικών αλλαγών, κι αυτό θα δώσει ανάσα στην εταιρεία.
Η ΔΕΗ πρέπει να γίνει ανταγωνιστική, γιατί δεν πρέπει οι αρμόδιοι υπουργοί να ζητούν κάθε τόσο αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος από τον κόσμο επειδή έχει μεγάλο κόστος λειτουργίας.
Γι’ αυτό είπαμε τέλος στις μονιμότητες των νεοπροσλαμβανόμενων σχολίασε, αναφερόμενος στα μέτρα εξυγίανσης της επιχείρησης που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη.
Όταν λέμε μεταρρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να πάρουν σάρκα και οστά... Δεν μπορεί η ΔΕΗ να ανταγωνιστεί τους απέναντι όταν πηγαίνει με τον αραμπά.
 «Τα παιδιά του ΟΤΕ δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού σε σχέση με τα παιδιά που θέλουν να δουλέψουν τη ΔΕΗ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. «Εμπνεόμαστε πολύ από το μοντέλο του ΟΤΕ σε διάφορα πράγματα». «Ο νεοπροσλαμβανόμενος θα αμείβεται με όρους αγοράς» ξεκαθάρισε ο υπουργός.  Η επιχείρηση θα κάνει την προκήρυξη για τις προσλήψεις και ο ΑΣΕΠ θα κάνει έλεγχο νομιμότητας διευκρίνισε.
Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώσε η κυβέρνηση είναι η κατάργηση του εκπτωτικού τιμολόγιου όπως ίσχυε μέχρι σήμερα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ οι οποίοι είχαν έκπτωση 75% στο συνολικό τιμολόγιο. Επίσης, διατηρείται σε ποσοστό 5% η έκπτωση στους συνεπείς καταναλωτές.
«Η ΔΕΗ έχει βγάλει τη μύτη της έξω απ’ το νερό το λέει και ο ορκωτός ελεγκτής» σημείωσε.

Πηγή: skai.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης