Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Encana αλλάζει το όνομά της και μεταφέρει την έδρα της στις ΗΠΑ - Κύμα αποχώρησης από τον Καναδά

tags :
Η Encana αλλάζει το όνομά της και μεταφέρει την έδρα της στις ΗΠΑ - Κύμα αποχώρησης από τον Καναδά
Ειδική συνεδρίαση των μετόχων της Encana θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2020 για να εγκριθεί η αλλαγή ονόματος, η ενοποίηση μετοχών και η έδρα των ΗΠΑ
Η Encana Corporation ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ιδρύσει εταιρική έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποχωρώντας από τον Καναδά
Η κίνηση, η οποία προϋποθέτει έγκριση από τους μετόχους, το χρηματιστήριο και το δικαστήριο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2020. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, η νέα εταιρεία θα ονομαθεί Ovintiv Inc.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τον στρατηγικό μας μετασχηματισμό.
Η εταιρεία μας είναι σε θέση να ανταγωνιστεί στις ευρύτερες αγορές και να οδηγήσει τη βιομηχανία E & P μπροστά », δήλωσε ο CEO Doug Suttles.
"Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια πλέον, έχουμε μεταμορφώσει το χαρτοφυλάκιό μας και την κουλτούρα  μας. Δημιουργήσαμε ένα ποιοτικό χαρτοφυλάκιο.
Η επικέντρωσή μας στην καινοτομία και την αποτελεσματικότητα παρέχει σταθερά οικονομικές και επιχειρησιακές επιδόσεις.
Μια έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες θα εκθέσει την Εταιρεία μας σε όλο και μεγαλύτερες επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια των Η.Π.Α. και σε παθητικά διαχειριζόμενους λογαριασμούς, καθώς επίσης θα ευθυγραμμιστεί καλύτερα με τους αμερικανούς ανταγωνιστές μας.».
Με την αλλαγή της εταιρικής έδρας, θα ολοκληρωθεί η ενοποίηση και η ανταλλαγή μετοχών με μια κοινή μετοχή της Ovintiv για κάθε πέντε κοινές μετοχές της Encana.
Μια ειδική συνεδρίαση των μετόχων της Encana θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2020 για να εγκριθεί η αλλαγή ονόματος, η ενοποίηση μετοχών και η έδρα των ΗΠΑ.
 Η έγκριση των δύο τρίτων των ψηφισάντων θα απαιτηθεί για την έγκριση των αλλαγών, καθώς και των εγκρίσεων χρηματιστηρίου και καναδικών δικαστηρίων. Μια προκαταρκτική δήλωση  και το ενημερωτικό δελτίο αναμένεται να κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και στις καναδικές ρυθμιστικές αρχές τίτλων στις αρχές Νοεμβρίου.
Μετά την ολοκλήρωση της εταιρικής κατοικίας και την υιοθέτηση του νέου της ονόματος, η νέα εταιρεία θα ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση τόσο στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης όσο και στο Τορόντο υπό το σύμβολο "OVV".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης