Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Προς ολιγόωρη παράταση ο διαγωνισμός για τους σταθμούς μετατροπής της διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής

Προς ολιγόωρη παράταση ο διαγωνισμός για τους σταθμούς μετατροπής της διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής
O διαγωνισμός έχει προκηρυχθεί από την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού «Αριάδνη Interconnection», θυγατρική 100% του ΑΔΜΗΕ
Αύριο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πρόκειται να ολοκληρωθεί ο δεύτερος διαγωνισμός για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, ο οποίος αφορά την προμήθεια των σταθμών μετατροπής.
Όπως είναι γνωστό ο διαγωνισμός έχει προκηρυχθεί από την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού «Αριάδνη Interconnection», θυγατρική 100% του ΑΔΜΗΕ, και επρόκειτο να λήξει σήμερα αλλά ζητήθηκε ολιγόωρη παράταση από τους ενδιαφερομένους, προκειμένου να αναρτήσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, τις τεχνικές αλλά και οικονομικές προσφορές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον διαγωνισμό θα συμμετέχουν δύο κοινοπραξίες και συγκεκριμένα η General Electric σε συνεργασία με την ελληνική Mytilineos και η Siemens σε συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ.
Όπως όλα δείχνουν, η ΑΒΒ που σε ότι αφορά τις δραστηριότητες ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, εξαγοράστηκε πριν από μερικούς μήνες από την Hitachi, δεν θα συμμετάσχει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.
Μετά την ανάδυση των οικονομικών και τεχνικών προσφορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα ακολουθήσει περίοδος 2-2,5 μηνών για την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών και εν συνεχεία θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές.
Εφόσον τα τεχνικά χαρακτηριστικά και των δύο προσφορών είναι αποδεκτά ως προς τις ανάγκες του έργου, οι δυο ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν βελτιωμένες οικονομικές προσφορές.
Με βάση τη συγκεκριμένη διαδικασία, η ανακήρυξη του μειοδότη προβλέπεται να γίνει περί τα τέλη Ιανουαρίου ή τον Φεβρουάριο του 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης