Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Την εφαρμογή συστήματος εμπορίας ρύπων σχεδιάζει η Σαουδική Αραβία

Την εφαρμογή συστήματος εμπορίας ρύπων σχεδιάζει η Σαουδική Αραβία
Διάφορες μεταρρυθμίσεις επεξεργάζεται το Ριάντ
Την εφαρμογή συστήματος εμπορίας ρύπων σχεδιάζει η Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με όσα είπε σήμερα (30/10) ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Abdulaziz bin Salman.
Ειδικότερα, η Σαουδική Αραβία στοχεύει στη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Όπως είναι γνωστό, τα συστήματα εμπορίας άνθρακα αναδύονται σε όλο τον κόσμο καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να επιτύχουν στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου με στόχο την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Ο αντίκτυπος της αλλαγής του κλίματος έχει αναμορφώσει τον κατάλογο των προτεραιοτήτων της Σαουδικής Αραβίας, καθώς το βασίλειο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη Σύνοδο των G20 την προσεχή χρονιά.
«Θα έρθουμε σύντομα με μια πρόταση για την εμπορία άνθρακα που θα είναι ένα δίκαιο σύστημα εμπορίας άνθρακα. Και νομίζω ότι θα λειτουργήσει», δήλωσε ο πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman στο συνέδριο της «Πρωτοβουλίας Μελλοντικών Επενδύσεων» στο Ριάντ.
Τόνισε παράλληλα, πως το Βασίλειο διαθέτει σήμερα το μεγαλύτερο εργοστάσιο δέσμευσης και αξιοποίησης άνθρακα στον κόσμο, μετατρέποντας μισό εκατομμύριο τόνους CO2 ετησίως σε προϊόντα όπως τα λιπάσματα και τη μεθανόλη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης