Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Μεταβατικό καύσιμο της νέας εποχής το φυσικό αέριο σύμφωνα με Τούρκους και Ρώσους εμπειρογνώμονες

Μεταβατικό καύσιμο της νέας εποχής το φυσικό αέριο σύμφωνα με Τούρκους και Ρώσους εμπειρογνώμονες
Η Τουρκία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη όσον αφορά την κατανάλωση φυσικού αερίου
Το μεταβατικό καύσιμο στη νέα εποχή θα είναι το φυσικό αέριο, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Οργανισμός Anadolu σε συνεργασία με τον ρωσικό οργανισμό ειδήσεων TASS στην Κωνσταντινούπολη.
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ενεργειακών Αγορών και Πολιτικών (EPPEN), Volkan Ozdemir, δήλωσε ότι το φυσικό αέριο θα αποτελέσει εξισορροπητική πηγή ενέργειας κατά τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διατηρώντας παράλληλα τον σημερινό ρόλο του στις πηγές υδρογονανθράκων με μερίδιο 24%.
«Θα δούμε αυξανόμενο ανταγωνισμό μεταξύ των πηγών καυσίμων από το 2020. Ωστόσο, το κύριο πρόβλημα με το φυσικό αέριο είναι η τιμολόγησή του» είπε αρχικά.

Διεύρυνση της χρήσης του φυσικού αερίου

Η Ανώτερη Συνεργάτιδα του Ινστιτούτου EastWest Danila Bochkarev δήλωσε επίσης ότι μαζί με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η χρήση φυσικού αερίου θα αυξηθεί προοδευτικά μέχρι το 2040, καθώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης.
«Το φυσικό αέριο πωλείται επί του παρόντος σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Υπάρχουν διαφορές από χώρα σε χώρα, αλλά οι χώρες παραγωγής φυσικού αερίου καταλαβαίνουν τώρα ότι το συγκεκριμένο καύσιμο θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικό».
Μιλώντας για το ρόλο του φυσικού αερίου στην ενεργειακή αγορά της Τουρκίας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τούρκων Διανομέων Φυσικού Αερίου (GAZBIR), Yasar Arslan τόνισε τη σημασία της Τουρκίας να γίνει κέντρο φυσικού αερίου το συντομότερο δυνατόν, κάτι που είπε ότι θα ήταν δυνατή με τη βοήθεια της Ρωσίας.
«Εισάγουμε περίπου 50-60% του φυσικού μας αερίου από τη Ρωσία και θα αναδειχτεί η εξέλιξή μας στα Βαλκάνια και την Ευρώπη μέσω της δημιουργίας ενός κόμβου με την υποστήριξη της Ρωσίας μέσα σε λίγα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.
Αναγνωρίζοντας ότι η Τουρκία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη όσον αφορά την κατανάλωση φυσικού αερίου, ο Arslan σημείωσε ότι η Τουρκία χτίζει επίσης τις υποδομές της για να προετοιμάσει το έδαφος και να γίνει κόμβος φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης