Τελευταία Νέα

Δανία: Ρεκόρ παραγωγής ενέργειας από την μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια τον κόσμο

Δανία: Ρεκόρ παραγωγής ενέργειας από την μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια τον κόσμο
Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου παρήγαγε 216.000 kWh (πραγματικά στοιχεία 215,999.1 kWh) για χρονικό διάστημα 24 ωρών
Το 24ωρο ρεκόρ παραγωγής ενέργειας έσπασε η υπεράκτια ανεμογεννήτρια της MHI Vestas Offshore η οποία την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου παρήγαγε 216.000 kWh (πραγματικά στοιχεία 215,999.1 kWh) για χρονικό διάστημα 24 ωρών.
Η V164 είναι μία πρωτότυπη ανεμογεννήτρια της δανικής MHI Vestas Offshore που δοκιμάστηκε στο Østerild της Δανίας στο τέλος του 2016, και πλ;έον κατέχει τον τίτλο της ισχυρότερης ανεμογεννήτριας που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η νέα v164 μπορεί να φτάσει σε ονομαστική ισχύ τα 9 MW ανάλογα με τις συνθήκες στο χώρο.
Η αυξημένη παραγωγή ενέργειας ανά ανεμογεννήτρια θα προσθέσει μεγαλύτερη αξία για πολλά έργα και θα περιορίσει τη κεφαλαιακές δαπάνες (CAPEX) καθώς θα χρειαστούν λιγότερα μηχανήματα για την ικανότητα κάλυψης του πάρκου.
Με ύψος 220 μέτρα, η ανεμογεννήτρια καλύπτει με τις λεπίδες της μια περιοχή έκτασης 21.124 τετραγωνικών μέτρων.
Η κάθε λεπίδα έχει μήκος σχεδόν 80 μέτρα, το ισοδύναμο εννέα διώροφων λεωφορείων και ζυγίζει 35 τόνους η κάθε μία.
«Η πλατφόρμα αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης δέσμευσης της ΜΗ Vestas Offshore να παρέχει οικονομικά προσιτή υπεράκτια αιολική ενέργεια», αναφέρει σε δήλωσή του ο Torben Hvid Larsen, επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος της εταιρείας.
«Η πολιτική παροχής τεχνολογίας στροβίλων που ακολουθούμε είναι σύμφωνη με την ανάπτυξη της βιομηχανίας μας, βασιζόμενοι στα 20 και πλέον χρόνια εμπειρίας μας με υπεράκτιες ανεμογεννήτριες.
Η αξιοπιστία παραμένει ο βασικός καταλύτης και η προσέγγισή μας για την ανάπτυξη της υπάρχουσας πλατφόρμας μας υποστηρίζει αυτή τη στρατηγική», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.
Μετά την επιτυχία του νέου ρεκόρ, το πρωτότυπο είναι έτοιμο να βγει στην αγορά.
Ο σχεδιασμός της ανεμογεννήτριας έχει γίνει λαμβάνοντας υπ’ όψιν το δύσκολο περιβάλλον της Βόρειας Θάλασσας, με τη λειτουργική διάρκεια ζωής να υπολογίζεται περίπου στα 25 χρόνια, ύστερα από τα οποία μπορεί να ανακυκλωθεί έως και το 80% των υλικών κατασκευής.
«Πιστεύουμε ότι η ανεμογεννήτριά μας θα διαδραματίσει αναπόσπαστο τμήμα της προσπάθειας της βιομηχανίας υπεράκτιας αιολικής ενέργειας για τη συνεχιζόμενη μείωση του κόστος της ενέργειας», πρόσθεσε ο Larsen.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης