Πετρέλαιο

Υποχώρηση των καθαρών κερδών της BP κατά 41% το γ' τρίμηνο του έτους

Υποχώρηση των καθαρών κερδών της BP κατά 41% το γ' τρίμηνο του έτους
Η έκθεση έρχεται λίγο αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος Bob Dudley ανακοίνωσε ότι σύντομα θα παραιτηθεί από το ρόλο του
Πτωτική πορεία σημείωσαν τα κέρδη της BP για το γ’ τρίμηνο του έτους εξαιτίας των χαμηλότερων τιμών του μαύρου χρυσού, της χαμηλότερης παραγωγής και των έκτακτων χρεώσεων που συνδέονται με μεγάλες αποεπενδύσεις.
Ειδικότερα, η βρετανική εταιρεία σημείωσε πτώση 41% στα καθαρά της κέρδη, αλλά η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη για τους επενδυτές καθώς η BP άφησε να εννοηθεί στις αρχές του μήνα ότι θα αναλάβει χρέωση 2-3 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο.
Από την πλευρά του, ο Brian Gilvary, Διευθύνων Σύμβουλος της BP, ανέφερε στο CNBC πως: «Συνολικά, μας έδωσε πραγματικά ένα ισχυρό σύνολο βασικών κερδών, αλλά το πιο σημαντικό είναι τα ισχυρά μετρητά - που μας επέτρεψαν να σταθεροποιήσουμε το χρέος αυτό το τρίμηνο».
Η έκθεση έρχεται λίγο αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος Bob Dudley, ο οποίος συνεργάστηκε με την BP εδώ και 40 χρόνια και κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου για σχεδόν μια δεκαετία, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα παραιτηθεί από το ρόλο του.
Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, ο Dudley δήλωσε ότι η BP θα θέλει να πουλήσει μερικά από τα έργα της που στηρίζονται στον άνθρακα, έτσι ώστε να βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επιχείρησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης