Πετρέλαιο

Πολωνία: Το πρώτο τρίμηνο του 2020 η πλήρης αποκατάσταση των αποθεμάτων πετρελαίου έκτακτης ανάγκης

Πολωνία: Το πρώτο τρίμηνο του 2020  η πλήρης αποκατάσταση των αποθεμάτων πετρελαίου έκτακτης ανάγκης
Tα συνολικά αποθέματα πετρελαίου έκτακτης ανάγκης της Πολωνίας, περιλαμβανομένων τόσο της βιομηχανίας όσο και της κυβέρνησης, ήταν υψηλότερα από το απαιτούμενο από το ΔΟΕ επίπεδο των 90 ημερών
Τα διυλιστήρια πετρελαίου της Πολωνίας θα αποκαταστήσουν πλήρως τα αποθέματα αργού έκτακτης ανάγκης τους κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, αφού τους επετράπη να τα χρησιμοποιήσουν όταν οι προμήθειες από τη Ρωσία σταμάτησαν λόγω μόλυνσης, ανακοίνωσε σήμερα 28/10/2019 το υπουργείο Ενέργειας της χώρας.
Τον Απρίλιο, οι αγοραστές ανακάλυψαν ότι οι προμήθειες ρωσικού αργού είχαν μολυνθεί με οργανικό χλωριούχο, ένα χημικό που χρησιμοποιείται στην ανάκτηση πετρελαίου που μπορεί να βλάψει τον εξοπλισμό διύλισης.
Μετά τη διαπίστωση της μόλυνσης εντοπίστηκαν παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba για 46 ημέρες.
Κατά το διάστημα αυτό, τα πολωνικά διυλιστήρια που ανήκουν στις κρατικές εταιρείες PKN Orlen και Lotos βασίζονταν σε παραδόσεις πετρελαίου από παράκτιες πηγές εκτός από τη Ρωσία και χρησιμοποιούσαν επίσης αποθέματα έκτακτης ανάγκης.
Το υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα των διυλιστηρίων, τους επέτρεψε να μειώσουν τα αποθέματα πετρελαίου έκτακτης ανάγκης κατά 1,1 εκατομμύρια τόνους συνολικά.
"Η ενέργεια αυτή επέτρεψε την ομαλή λειτουργία των διυλιστηρίων κατά τη διάρκεια της αναστολής των προμηθειών ... Η πλήρης ανάκτηση των αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2020", ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας.
Το υπουργείο και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) δήλωσαν ότι σήμερα τα συνολικά αποθέματα πετρελαίου έκτακτης ανάγκης της Πολωνίας, περιλαμβανομένων τόσο της βιομηχανίας όσο και της κυβέρνησης, ήταν υψηλότερα από το απαιτούμενο από το ΔΟΕ επίπεδο των 90 ημερών.
"Επομένως, τα αποθέματα πετρελαίου έκτακτης ανάγκης στην Πολωνία είναι επαρκή και σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΙΕΑ από την πολωνική κυβέρνηση, τα αποθέματα αυτά δεν έχουν μολυνθεί από το ρωσικό μολυσμένο αργό πετρέλαιο και συνεπώς συνεχίζουν να ικανοποιούν τις προσδοκίες ποιότητας". 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης