Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Energean: Τέσσερις νέες άδειες έρευνας υδρογονανθράκων σε υπεράκτια μπλοκ στο Ισραήλ

Energean: Τέσσερις νέες άδειες έρευνας υδρογονανθράκων σε υπεράκτια μπλοκ στο Ισραήλ
Οι άδειες εκχωρήθηκαν στην κοινοπραξία της εταιρείας με την Israel Opportunity
Τέσσερις νέες άδειες υπεράκτιας εξερεύνησης υδρογονανθράκων έλαβε η Energean στο Ισραήλ, στον τελευταίο γύρο προσφορών στον οποιο προχώρησε η χώρα.
Η εταιρεία συμμετέχει σε όλες τις παραχωρήσεις με την Israel Opportunity, με την οποία "κατέβηκε" στον σχετικό διαγωνισμό ως κοινοπραξία.
Τα αποτελέσματα του γύρου παραχωρήσεων ανακοινώθηκε χθες (28/10) από το υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ, το οποίο ελπίζει ότι η νέα δραστηριότητα θα βοηθήσει τη θέση της χώρας ως περιφερειακού ενεργειακού κόμβου μετά την ανακάλυψη τεράστιων ποσοτήτων φυσικού αερίου από τις ακτές της.
Η έτερη κοινοπραξία που αναδείχθηκε επιλεγείσα αιτούσα, αποτελείται από τις βρετανικές Cairn Energy, Pharos Energy και την ισραηλινή Ratio Oil, και έλαβε άδειες για να διερευνήσει οκτώ υπεράκτια μπλοκ.
Το Ισραήλ  το οποίο ανακάλυψε το 2009 μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, μετατρέποντάς το σε εξαγωγέα ενέργειας από εισαγωγέα, ελπίζει ότι θα προσελκύσει μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να λειτουργούν στα ύδατά του.
Ωστόσο, η πρόσφατη προσφορά ήταν απογοητευτική, καθώς μόνο δύο όμιλοι έκαναν προσφορές.
Το υπουργείο δήλωσε ότι ένας ακόμη γύρος υποβολής προσφορών αναμένεται το 2021.

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης