Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο – Πάνω από τα 61 δολάρια το Brent

Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο – Πάνω από τα 61 δολάρια το Brent
Το  Brent καταγράφει  εβδομαδιαίο κέρδος ήταν πάνω από 3% και το αργό πάνω από 4%
Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη καταγράφει το πετρέλαιο, καθώς η υποστήριξη από την αναπάντεχη μείωση  των  αμερικανικών αποθεμάτων και η ενδεχόμενη δράση από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του για την επέκταση των περικοπών της παραγωγής υπερέβαιναν τις ευρύτερες οικονομικές ανησυχίες.
Το αργό πετρέλαιο του Brent περί τις 20:45 ώρα Ελλάδας υποχωρούσε κατά 0,21% στα 61,54 δολάρια, αλλά το εβδομαδιαίο κέρδος ήταν πάνω από 3%.
Το   West Texas Intermediate (WTI) ενισχυόταν 0,09% στα 56,28 δολάρια με κέρδη πάνω από 4% την εβδομάδα.
Η ισχυρή εβδομαδιαία απόδοση ενισχύθηκε από την έκπληξη της υποχώρησης των αποθεμάτων των Η.Π.Α., με συνολικά αποθέματα αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών να μειώνονται κατά περίπου 10 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.
Παρέχοντας περαιτέρω στήριξη των τιμών, αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ δήλωσαν ότι τα περιορισμένα όρια προσφοράς είναι μια επιλογή για να αντισταθμιστεί η ασθενέστερη προοπτική της ζήτησης το 2020.
Η Σαουδική Αραβία, ο de facto ηγέτης του ΟΠΕΚ, θέλει να επικεντρωθεί πρώτα στην ενίσχυση της τήρησης του συμφώνου μείωσης της παραγωγής του ομίλου με τη Ρωσία και άλλα μη μέλη, μια συμμαχία γνωστή ως OPEC +, προτού δεσμευθούν για περισσότερες περικοπές, ανέφεραν πηγές στο Reuters.
Ο τερματισμός του βρετανικού πετρελαϊκού πεδίου   Buzzard  150.000 bpd από τις 16 Οκτωβρίου και η σύντομη διακοπή του συστήματος  του αγωγού της Βόρειας Θάλασσας  Forties προσέφεραν επίσης στήριξη. Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι ο Buzzard θα ξεκινήσει ξανά το Σαββατοκύριακο.
Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με την αποδυνάμωση της οικονομικής ανάπτυξης συνέχισαν να ασκούν πιέσεις στις τιμές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης