Φυσικό Αέριο

Bulgartransgaz: Στα 200 εκατ. ευρώ τα δάνεια για τον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream

Bulgartransgaz: Στα 200 εκατ. ευρώ τα δάνεια για τον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream
Η εταιρεία είχε ζητήσει αρχικά δάνεια ύψους μέχρι 150 εκατ. ευρώ.
Η βουλγαρική εταιρεία φυσικού αερίου Bulgartransgaz ανέβασε στα 200 εκατομμύρια ευρώ τα βραχυπρόθεσμα δάνεια για την χρηματοδότηση της βουλγαρικής επέκτασης του έργου του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Η Bulgartransgaz πρέπει να πραγματοποιήσει προκαταβολές στην σαουδαραβική Arkad, η οποία ανέλαβε να κατασκευάσει τον αγωγό των 474 χλμ. με το όνομα Balkan Stream για 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ και σε ένα βουλγαρικό όμιλο που θα εγκαταστήσει δύο σταθμούς συμπιεστών για τον αγωγό αερίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση εννέα τράπεζες έχουν καταθέσει έγγραφα και συμβάσεις  για την παροχή κεφαλαίων και συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τη Citibank Europe, τη ING, τη βουλγαρική μονάδα της Unicredit και τη Διεθνή Τράπεζα Οικονομικής Συνεργασίας με έδρα τη Μόσχα.
Η εταιρεία είχε ζητήσει αρχικά δάνεια ύψους μέχρι 150 εκατ. ευρώ.
"Η επιτυχημένη διαδικασία εξασφάλισε πιστώσεις στη Bulgartransgaz από τράπεζες συνολικού ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, εξασφαλισμένες με καταθέσεις μετρητών σε δολάρια ΗΠΑ για έξι μήνες, με δυνατγια τον ότητα για έξι επιπλέον", ανέφερε η ανακοίνωση.
Ο σχεδιαζόμενος αγωγός μήκους 474 χιλιομέτρων θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από τα νότια σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία στα δυτικά σύνορα με τη Σερβία, παρέχοντας ένα σύνδεσμο με το δίδυμο αγωγό TurkStream στη Σερβία, την Ουγγαρία και την Αυστρία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης