Ηλεκτρισμός

Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πουλά η Honda στην Ευρώπη έως το 2022

Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πουλά η Honda στην Ευρώπη έως το 2022
Θα καταργήσει σταδιακά όλες τις πωλήσεις οχημάτων ντίζελ στην Ευρώπη μέχρι το 2021 υπέρ των ηλεκτροκίνητων οχημάτων
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda έχει θέσει ως στόχο να πουλά  μόνο ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη  έως το 2022, δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης την Τετάρτη 23/10/2019.
Τον περασμένο μήνα, η Honda είχε ανακοινώσει ότι θα καταργήσει σταδιακά όλες τις πωλήσεις οχημάτων ντίζελ στην Ευρώπη μέχρι το 2021 υπέρ των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε επίσης τον Μάρτιο ότι είχε σκοπό "να μεταφέρει το 100% των ευρωπαϊκών πωλήσεών της σε ηλεκτροκίνητους κινητήρες μέχρι το 2025".
"Μέχρι το 2022 είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να έχουμε ηλεκτροδότηση ολόκληρης της σειράς και να παραδώσουμε πραγματικά κάτι εξαιρετικό", δήλωσε ο Tom Gardner, ανώτερος αντιπρόεδρος της Honda Motor Europe.
Ο Gardner έκανε την ανακοίνωση στο Άμστερνταμ, όπου η Honda παρουσιάζει το νέο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο Jazz για την ευρωπαϊκή αγορά.
"Βλέπουμε μια μεγάλη αλλαγή που συμβαίνει στην Ευρώπη και σήμερα ανακοινώνουμε την ανταπόκρισή μας σε αυτό".
"Μπορούμε επίσης να αντιληφθούμε το γεγονός ότι η αγορά γύρω μας επεκτείνεται. Προφανώς, η νομοθεσία για το περιβάλλον γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη. Είναι το κομμάτι στο οποίο βρισκόμαστε όσον αφορά την ανάπτυξη της νέας πλήρως ηλεκτροκίνητης γραμμής ".
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει νέους κανόνες για τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν τις εκπομπές οχημάτων με διοξείδιο του άνθρακα από το επόμενο έτος ή να αντιμετωπίσουν πρόστιμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης