Διεθνή

Putin και Erdogan θα συζητήσουν την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία

tags :
Putin και Erdogan θα συζητήσουν την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία
Ο πρόεδρος της Ρωσίας V. Putin και ο Τούρκος πρόεδρος T. Erdogan θα συζητήσουν την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Σότσι ,
Ο πρόεδρος της Ρωσίας V. Putin και ο Τούρκος πρόεδρος T. Erdogan θα συζητήσουν την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Σότσι , δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Y. Usakov.
Η Ρωσία πιστεύει ότι μια μακροχρόνια σταθερότητα στην περιοχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αποκατάσταση της ακεραιότητας της Συρίας και πως όλα τα συμφέροντας όλων των εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων της Συρίας πρέπει να ληφθούν υπ όψιν, δήλωσε ο Usakov.
Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου είπε ότι «η κατάσταση στο πλαίσιο της τουρκικής επιχείρησης στην Συρία συζητήθηκε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα μεταξύ των δικών μας εκπρόσωπων και των εκπροσώπων του Assad» επισημαίνοντας ότι για όλες τις τελευταίες πληροφορίες επί του θέματος Putin και Erdogan θα μιλήσουν μετά το τέλος της συνάντησης τους, κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξη τύπου που θα δώσουν.
Ο Usakov δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι συνομιλίες να γίνουν κατ’ ιδίαν. Παράλληλα ανέφερε ότι στη συνέχεια προγραμματίζεται δείπνο εργασίας σε διευρυμένο σχήμα κατά την διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν θέματα διμερούς συνεργασίας.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του Usakov η συνεργασία σημειώνει ανοδική ανάπτυξη, ενώ χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της συνεργασίας ως «μη άσχημα», επισημαίνοντας την ανάπτυξη των εμπορικών ανταλλαγών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης