Πετρέλαιο

Ξεπέρασε την παραγωγή πετρελαίου το Σεπτέμβριο η Ρωσία - Παραβίαση της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ

Ξεπέρασε την παραγωγή πετρελαίου το Σεπτέμβριο η Ρωσία - Παραβίαση της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ
Η χώρα θα προσπαθήσει να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της αυτό το μήνα, τόνισε ο υπουργός ενέργειας της χώρας
Στην παραγωγή περισσότερων ποσοτήτων πετρελαίου για τον μήνα του Σεπτεμβρίου, προχώρησε η Ρωσία σε σχέση με τα ανώτατα όρια που έχουν καθοριστεί από τον ΟΠΕΚ.
Όπως αναμεταδίδει το Reuters, η Ρωσία δεν εναρμονίστηκε στην παγκόσμια συμφωνία εξαιτίας των προετοιμασιών της για το φετινό χειμώνα.
Ειδικότερα, η ρωσική πετρελαϊκή παραγωγή έφθασε τα 11,25 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον περασμένο μήνα από τα 11,29 εκατομμύρια βαρέλια τον Αύγουστο, αλλά παρέμεινε πάνω από το ανώτατο όριο που καθορίστηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας συμφωνίας παραγωγής.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ρωσία συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή κατά 228.000 bpd από τον Οκτώβριο του 2018.
«Η μείωση ανήλθε σε 200.000 bpd τον περασμένο μήνα. Η χώρα θα προσπαθήσει να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της αυτό το μήνα. Είχαμε συγκεκριμένες υποχρεώσεις, που σχετίζονταν, μεταξύ άλλων, με την αντιμετώπιση της χειμερινής περιόδου και την παραγωγή συμπυκνωμάτων αερίου» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του υπουργού ενέργειας της χώρας, Alexander Novak.
Τέλος, αρκετές είναι οι χώρες εκείνες συμπεριλαμβανομένης και της Σαουδικής Αραβίας που διαμαρτύρονται για την αποτυχία της Ρωσίας να συμμορφωθεί πλήρως με τη συμφωνία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης