Φυσικό Αέριο

Global Union Gas 2019: Απαραίτητη η βιομηχανική καινοτομία για το φυσικό αέριο

Global Union Gas 2019: Απαραίτητη η βιομηχανική καινοτομία για το φυσικό αέριο
Οι κυβερνήσεις και η βιομηχανία πρέπει να καταστήσουν το αέριο περισσότερο ανταγωνιστικό από πλευράς κόστους με άλλα καύσιμα σε σταθερή βάση
Ανταγωνιστικό από πλευρά κόστους, ασφαλές και περιβαλλοντικά βιώσιμο αλλά και απαραίτητο για την παγκόσμια βιομηχανία φυσικού αερίου παραμένει το συγκεκριμένο καύσιμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Αερίων (IGU).
Οι δυνατότητες για το φυσικό αέριο είναι ισχυρές, αλλά κινούνται σε αβέβαιες βάσεις, σύμφωνα με την έκθεση του «Global Union Gas 2019».
Παράλληλα, το φυσικό αέριο παραμένει σε καλή θέση και αυτό συνέβαλε στη διατήρηση ισχυρής ανάπτυξης στην αγορά τα τελευταία χρόνια και επέτρεψε επενδύσεις σε υποδομές για την προμήθεια και κατανάλωση φυσικού αερίου, αναφέρει η έκθεση.
«Για να διατηρηθεί μακροπρόθεσμα η ανάπτυξη, θα είναι απαραίτητο για την παγκόσμια βιομηχανία φυσικού αερίου να αξιοποιήσει τις πρόσφατες επιτυχίες, επιτρέποντας μεγαλύτερη διαφοροποίηση της ανάπτυξης της αγοράς στο εγγύς μέλλον. Παράλληλα να θέσει τις βάσεις για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του φυσικού αερίου υπό οποιεσδήποτε συνθήκες» συμπλήρωσε η έκθεση.
Οι κυβερνήσεις και η βιομηχανία πρέπει να καταστήσουν το αέριο περισσότερο ανταγωνιστικό από πλευράς κόστους με άλλα καύσιμα σε σταθερή βάση. Αυτό περιλαμβάνει την επέκταση της πρόσβασης στα αποθέματα φυσικού αερίου χαμηλού κόστους σε παγκόσμιο επίπεδο. Η βιώσιμη βιομηχανική καινοτομία θα είναι κρίσιμη από αυτή την άποψη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης