Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυστραλία: Ρεκόρ παραγωγής και πωλήσεων για την Santos

Αυστραλία: Ρεκόρ παραγωγής και πωλήσεων για την Santos
Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 1,03 δισ. δολαρίων ενώ η παραγωγή αυξήθηκε κατά 32% στα 19,8 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (mmboe),
Ο ανεξάρτητος παραγωγός φυσικού αερίου της Αυστραλίας Santos Ltd ανακοίνωσε την Πέμπτη 17/10/2019 ότι η παραγωγή και ο όγκος πωλήσεων του τρίτου τριμήνου έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ, επωφελούμενοι από υψηλότερη απόδοση από τα περιουσιακά στοιχεία της Δυτικής Αυστραλίας.
Τα έσοδα ύψους 1,03 δισ. δολαρίων ήταν το δεύτερο υψηλότερο τρίμηνο πωλήσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ενώ η παραγωγή αυξήθηκε κατά 32% στα 19,8 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (mmboe), υπερβαίνοντας την εκτίμηση της UBS κατά 18,9 mmboe.
"Ένας άλλος σημαντικός άξονας της χρονιάς ήταν η επιτυχημένη εκτίμηση του τομέα Dorado που είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αναπτυξιακά έργα του χαρτοφυλακίου μας. Μετά τα καλά αποτελέσματα των δοκιμών, στοχεύουμε στην είσοδο FEED στις αρχές του 2020 ", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Santos, κ. Kevin Gallagher.
Το Dorado είναι το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της Αυστραλίας από το 1996 και η Santos κατέχει το 80%, ένα μερίδιο που απέκτησε με την εξαγορά της Quadrant Energy το 2018. Η μικρότερη Carnarvon Petroleum κατέχει το υπόλοιπο στο Dorado.
Πριν από λίγες μέρες, η Santos εδραίωσε περαιτέρω τη θέση της στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου, αποκτώντας τη αυστραλιανή επιχείρηση της ConocoPhillips με συμφωνία ύψους 1,39 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή της Santos κατά 25%.
Η 65χρονη εταιρεία που εδρεύει στην Αδελαΐδα διατηρεί την παραγωγή της και τις πωλήσεις της σε ετήσια βάση σε 73-77 mmboe και 90-97 mmboe αντίστοιχα.
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης