Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

ΗΠΑ: Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ μεγάλων και μικρών «παικτών» στην αγορά LNG - Τα «αγκάθια» των terminals

tags :
ΗΠΑ: Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ μεγάλων και μικρών «παικτών» στην αγορά LNG - Τα «αγκάθια» των terminals
Το εμπόριο του υγροποιημένου φυσικού αερίου υποστηρίζεται παραδοσιακά από τις συμφωνίες PPA, που χρηματοδοτούν τερματικούς σταθμούς πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων
Ένα τεράστιο κενό αναδύεται σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Reuters στη βιομηχανία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι μεγάλοι «παίκτες» του κλάδου όπως η Exxon Mobil Corp (XOM.N) και η Cheniere Energy Inc (LNG.) προχωρούν για την κατασκευή terminal χωρίς νέες μακροπρόθεσμες συμβάσεις (PPO), εν αντιθέσει με τους μικρούς, οι οποίοι δίνουν μεγάλο αγώνα προκειμένου να βρουν χρηματοδότηση για τους πρώτους τους σταθμούς.
Το εμπόριο του υγροποιημένου φυσικού αερίου υποστηρίζεται παραδοσιακά από τις συμφωνίες PPA, που χρηματοδοτούν τερματικούς σταθμούς πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ωστόσο, καθώς η αγορά διευρύνεται και οι μηχανισμοί τιμολόγησης διαφοροποιούνται, ορισμένοι αγοραστές δεν επιθυμούν να δεσμευτούν με 20ετή συμβόλαια.
Οι μεγάλες «δυνάμεις» του κλάδου, όπως η Exxon
και η Cheniere έχουν όλα τα εφόδια για να προσφέρουν ελκυστικές δυνατότητες στους αγοραστές, με αποτέλεσμα οι μικρότεροι παίκτες να δυσκολεύονται ιδιαίτερα στην αγορά.
Δεκάδες τερματικοί σταθμοί εξαγωγής LNG σχεδιάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες με συνολική χωρητικότητα άνω των 300 εκατομμυρίων τόνων ετησίως (mtpa).
Αυτό είναι ίσο με ολόκληρη την παγκόσμια κατανάλωση
LNG πέρυσι.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ζήτηση LNG
αναμένεται να αυξηθεί κατά 26% έως το 2024, ανέφεραν οι αναλυτές.
Τέλος, η Exxon και η Qatar Petroleum αποφάσισαν φέτος να προχωρήσουν με το έργο Golden Pass των 15 mtpa στο Τέξας, ενώ η Cheniere δήλωσε ότι θα επεκτείνει το τερματικό της Sabine Pass στη Λουιζιάνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης