Τελευταία Νέα

Δέσμευση της Google για επενδύσεις 150 εκατ. δολ. σε «πράσινα» έργα

Δέσμευση της Google για επενδύσεις 150 εκατ. δολ. σε «πράσινα» έργα
Σημαντικές πρωτοβουλίες της Google για την καθαρή ενέργεια
Επιμένει στις επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας η Google, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός δεσμεύτηκε για την επένδυση 150 εκατ. δολ. σε πράσινα έργα.
Ειδικότερα, «με αυτές τις επενδύσεις, αναμένουμε να βοηθήσουμε στην παραγωγή ΑΠΕ. To αποτέλεσμα της ενέργειας που θα προκύψει, είναι ισοδύναμο με την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για την κατασκευή εξοπλισμού καταναλωτικών προϊόντων της Google», ανέφερε η εταιρεία.
Επομένως, «όταν ο καταναλωτής αγοράζει αυτά τα προϊόντα, συμβάλλει στην προσφορά νέων έργων ΑΠΕ» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.
Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, η Google ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει πάνω από $2 δισεκατομμύρια σε υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Νότια Αμερική παράγοντας 1.600 megawatt από ηλιακή και αιολική ενέργεια.
Η επένδυση περιλαμβάνει 18 νέες ενεργειακές συμφωνίες και θα αυξήσει την ήδη υπάρχουσα υποδομή της Google στις ανανεώσιμες πηγές κατά 40%.
Συναθροίζοντας, τέλος όλες τις συμφωνίες, το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ξεπερνά το προαναφερθέν 40%, φτάνοντας τα 5,5 GW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης