Πετρέλαιο

Αναστολή των εργασιών της Rosneft στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Αναστολή των εργασιών της Rosneft στο Ιρακινό Κουρδιστάν
Έχει αποφασιστεί η αναστολή των εργασιών στο μπλοκ 8, καθώς βρίσκεται πιο κοντά στα συριακά σύνορα, μέχρις ότου εξασφαλιστεί η πλήρης ασφάλεια των υπαλλήλων της εταιρείας
Σε προσωρινή αναστολή των εργασιών της στο Ιρακινό Κουδριστάν προχώρησε η ρωσική Rosneft, λόγω των όσων συμβαίνουν στα συριακά σύνορα τις τελευταίες ημέρες.
Αυτά δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, ric Liron, προσθέτοντας ότι τα έργα στο μπλοκ 11 βρίσκονται σε εξέλιξη.
Έχει αποφασιστεί η αναστολή των εργασιών στο μπλοκ 8, καθώς βρίσκεται πιο κοντά στα συριακά σύνορα, μέχρις ότου εξασφαλιστεί η πλήρης ασφάλεια των υπαλλήλων της εταιρείας, ανέφερε.
Παράλληλα, όπως δήλωσε o Liron σε συνέντευξή του στο Tass, οι εργασίες αναμένεται να συνεχιστούν το 2020 και μπορεί να διαρκέσουν αρκετά χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι η Rosneft και η περιφερειακή κυβέρνηση της Κουρδικής Δημοκρατίας του Ιράκ υπέγραψαν μια σειρά συμφωνιών συνεργασίας για την έρευνα και την παραγωγή υδρογονανθράκων, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας για την κατανομή της παραγωγής σε πέντε μπλοκ στο Ιράκ Κουρδιστάν - Batil, Zawita, Qasrok, Harir-Bejil και Darato - το 2017 και το 2018. Η ρωσική εταιρεία είναι ο φορέας εκμετάλλευσης του έργου, που κατέχει το 80% της συμφωνίας για την κατανομή της παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης