Ενέργεια

Συνεργασία με ENI και OMV θέλει η ADNOC για την επέκταση του διυλιστηρίου της σε 1,5 εκατ βαρέλια

tags :
Συνεργασία με ENI και OMV θέλει η ADNOC για την επέκταση του διυλιστηρίου της σε 1,5 εκατ βαρέλια
Η ADNOC έχει συνολική ικανότητα διύλισης 922.000 βαρελιών την ημέρα (bpd), συμπεριλαμβανομένου ενός διυλιστηρίου 85.000 bpd
Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι (ADNOC) επιθυμεί να συνεργαστεί με την ιταλική εταιρεία Eni και την Αυστριακή  OMV  για την επέκταση της ικανότητάς της διύλισης σε 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.
Η ADNOC έχει συνολική ικανότητα διύλισης 922.000 βαρελιών την ημέρα (bpd), συμπεριλαμβανομένου ενός διυλιστηρίου 85.000 bpd κοντά στην πόλη του Αμπού Ντάμπι.
Η κρατική ενεργειακή εταιρεία σχεδιάζει να διπλασιάσει το δυναμικό εξόρυξης και να τριπλασιάσει το πετροχημικό δυναμικό έως το 2025, καθώς εστιάζει περισσότερο στην downstream μεγέθους επέκταση για να προσελκύσει νέες αναπτυσσόμενες αγορές.
Η ENI και η OMV τον Ιανουάριο συμφώνησαν να καταβάλουν συνολικά 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση διύλισης της ADNOC και να δημιουργήσουν μια νέα εμπορική επιχείρηση ιδιοκτησίας των τριών εταίρων. Η συνεργασία με την ENI και την OMV περιορίζεται στην τρέχουσα επιχείρηση διυλιστηρίων.
Η ADNOC θα επεκτείνει το υπάρχον διυλιστήριο της Ruwais και θα κατασκευάσει ένα νέο διυλιστήριο 400.000-600.000 bpd . Η πρώτη φάση επέκτασης θα είναι μέχρι το 2024, πρόσθεσε.
Ο Rizwan Khalil Sheikh, ανώτερος αντιπρόεδρος, Downstream Strategy and Business DevelopmentΟ Sheikh είπε ότι το διυλιστήριο Ruwais λειτουργεί σε «καλή χωρητικότητα» και η αναβάθμιση του θα ενισχύσει την ευελιξία του διυλιστηρίου να επεξεργάζεται και το αργό πετρέλαιο εκτός ADNOC.
Το διυλιστήριο Ruwais επεξεργάζεται επί του παρόντος μόνο πετρελαιοειδή.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης