Νορβηγία: Η πρώτη εμπορική «ηλιακή στέγη» με inverter 1500 V

Νορβηγία: Η πρώτη εμπορική «ηλιακή στέγη» με inverter 1500 V
Το συγκεκριμένο φωτοβολταικό έργο προορίζεται για μια ψυκτική εγκατάσταση στο Vinterbro, νότια του Όσλο, η οποία χρησιμοποιείται από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Rema 1000
Σε προπαρασκευαστικό στάδιο βρίσκεται η κατασκευή της πρώτης ηλιακής στέγης με inverter 1.500 V, χάρη στον οποίο εκτιμάται ότι θα υπάρχει σημαντική εξοικονόμηση κόστους.
Το συγκεκριμένο φωτοβολταικό έργο προορίζεται για μια ψυκτική εγκατάσταση στο Vinterbro, νότια του Όσλο, η οποία χρησιμοποιείται από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Rema 1000.
Παράλληλα, όπως αναμεταδίδει το PV-Europe, η φωτοβολταική εγκατάσταση θα έχει χωρητικότητα 2
MW.

Σημαντική μείωση του κόστους

Ο Bjørn Thorud της υπεύθυνης υπηρεσίας σχεδιασμού της Multiconsult, εκτιμά ότι η χρήση του μετατροπέα 1500 Volt από την εταιρεία KACO, θα μειώσει το κόστος κατά 10-15%.

Οι ασυναγώνιστες προοπτικές

Υπενθυμίζεται πως το Blueplanet 92.0 TL3 μπορεί να εγκατασταθεί σε εξωτερικούς χώρους - και να παράγει την πλήρη ισχύ του σε ευρεία κλίμακα θερμοκρασιών από -25 ° C έως πάνω από +50 ° C.
Αυτό προετοιμάζει το μετατροπέα για τους παγωμένους χειμώνες της Νορβηγίας και για τις υψηλές θερμοκρασίες στη στέγη το καλοκαίρι.
Μάλιστα, η KACO θεωρείται η πρώτη κατασκευαστική εταιρεία που εισήγαγε στον κλάδο το συγκεκριμένο μοντέλο, καθώς το blueplanet 125 TL3, εγκαταστάθηκε πρόσφατα σε ένα ηλιακό πάρκο 5 MW στην Τουρκία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης