Ενέργεια από ΑΠΕ:Τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη για την Ουρουγουάη - Ποιες χώρες ακολουθούν

Ενέργεια από ΑΠΕ:Τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη για την Ουρουγουάη - Ποιες χώρες ακολουθούν
Την πρώτη τριάδα συνθέτουν η Δανία, η Λιθουανία και το Λουξεμβούργο
Στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης κατέταξε την Ουρουγουάη ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με βάση τον άνεμο και τον ήλιο (αιολική και ηλιακή ενέργεια).
Την πρώτη τριάδα συνθέτουν η Δανία, η Λιθουανία και το Λουξεμβούργο. Ο τέταρτος στον κόσμο είναι η Ουρουγουάη, η οποία στη Λατινική Αμερική καταλαμβάνει την πρώτη θέση.
Ειδικότερα, η Δανία διαθέτει το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τον άνεμο και τον ήλιο. Η Λιθουανία 41%, το Λουξεμβούργο 37% και η Ουρουγουάη 36%. Από αυτό το ποσοστό, το 35% παράγεται με ανεμόμυλους. Στην πέμπτη και έκτη θέση κατατάσσονται η Ισλανδία και η Γερμανία.
Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του Seg Engineering, Ernesto Elenter τόνισε ότι η διαφοροποίηση του ενεργειακού πλέγματος στις ανανεώσιμες πηγές άρχισε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του José Mujica.
Ήδη από το 2016 τα νέα αιολικά πάρκα είχαν μειώσει τα έξοδα παραγωγής κατά 500 ή 600 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, δεδομένου ότι το 2015 είχαν φτάσει σε υπερδιπλάσια επίπεδα.
Το χρονικό αυτό διάστημα, η Ουρουγουάη κατόρθωσε να έχει αρκετές συνεχόμενες εβδομάδες με το 100% της παραγόμενης ενέργειας από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Συνολικά οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρέχουν περισσότερο από το ένα τέταρτο (26%) της παγκόσμιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά απαιτούνται πιο αποφασιστικές πολιτικές σε όλους τους τομείς τελικής χρήσης προκειμένου να καταστούν βιώσιμα τα ενεργειακά συστήματα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης