Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Tesla ξεκινά την εγκατάσταση μπαταριών ηλεκτρικού ρεύματος Powerwall στην Ιαπωνία

Η Tesla ξεκινά την εγκατάσταση μπαταριών ηλεκτρικού ρεύματος Powerwall στην Ιαπωνία
Το Powerwall 13,5 κιλοβάτ-ωρών (kWh) μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια που παράγεται από ηλιακούς συλλέκτες και κοστίζει 990.000 γιεν ($ 9.135)
Η Tesla Inc θα ξεκινήσει να εγκαθιστά τις μπαταρίες ηλεκτρικού ρεύματος Powerwall στην Ιαπωνία την επόμενη άνοιξη, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών την Τρίτη, σηματοδοτώντας το ντεμπούτο του προϊόντος στην Ασία.
Το Powerwall 13,5 κιλοβάτ-ωρών (kWh) μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια που παράγεται από ηλιακούς συλλέκτες και κοστίζει 990.000 γιεν ($ 9.135), συμπεριλαμβανομένου του συστήματος Backup Gateway το οποίο διαχειρίζεται τη σύνδεση δικτύου, εξαιρουμένων όμως των δαπανών εγκατάστασης και του φόρου λιανικής.
Θα πωλείται απευθείας μέσω της Tesla ή μέσω ορισμένων εγκαταστάσεων εγκατάστασης τρίτων.
Η εταιρεία λαμβάνει απευθείας παραγγελίες από πελάτες από το 2016, αλλά δεν είχε ανακοινώσει πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία των εγκαταστάσεων, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης

"Η Tesla πιστεύει ότι η ιαπωνική αγορά μπαταριών οικιακών συσκευών έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης", δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Τόκιο ο Shinji Asakura, διευθυντής ενεργειακών προϊόντων στην Ιαπωνία.
Ο ίδιος ανέφερε τα τιμολόγια τροφοδότησης τα οποία είχαν εγγυηθεί τις ελάχιστες τιμές ενέργειας προκειμένου να δώσουν ωθήσουν την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας, αρχίζουν να λήγουν αργότερα φέτος.
Η ανάγκη για εφεδρική τροφοδότηση κατά τη διάρκεια διακοπών λόγω φυσικών καταστροφών προσφέρει επίσης δυναμικό ανάπτυξης, είπε.
Η Tesla έχει εγκαταστήσει συστήματα Powerwall σε περίπου 50.000 τοποθεσίες σε επτά χώρες από την έναρξη λειτουργίας της το 2015, δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης