Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Γαλλία θέλει ευρωπαϊκό φόρο για τα καύσιμα πλοίων και αεροπλάνων

tags :
Η Γαλλία θέλει ευρωπαϊκό φόρο για τα καύσιμα πλοίων και αεροπλάνων
Δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire
Η Γαλλία θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να εργαστεί για τη δημιουργία φόρου για   τα καύσιμα πλοίων και αεροπλάνων, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την καταπολέμηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, την Τρίτη 15/10/2019.
Ο κ. Le Maire δήλωσε ότι ο φόρος θα συμπληρώσει τα σχέδια που υποστηρίζονται από τη Γαλλία και τη Γερμανία για ένα φόρο συνοριακών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που θα προστατεύει τις ευρωπαϊκές εταιρείες από τον ανταγωνισμό από χώρες με χαμηλότερα πρότυπα εκπομπών.
"Είναι ακατανόητο ότι οι στόχοι των εκπομπών άνθρακα καθορίστηκαν για τα αυτοκίνητα και όχι για τα αεροπλάνα και τα πλοία.
Προτείνουμε να γίνουν εργασίες για έναν ευρωπαϊκό φόρο για τα αεροπλάνο και τα καύσιμα πλοίων ", δήλωσε ο Le Maire σε συνέδριο στο υπουργείο Οικονομικών.
Επεσήμανε ότι η Γαλλία θα επανεξετάσει επίσης τις δημόσιες εγγυήσεις εξαγωγών της σύμφωνα με τη δέσμευση του Παρισιού προκειμένου να σταματήσει τη χρηματοδότηση σχεδίων που οδηγούν στην αύξηση των εκπομπών άνθρακα.
Το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020 απαγορεύει στο γαλλικό κράτος να παρέχει οποιαδήποτε χρηματοδότηση για έργα που αφορούν άνθρακα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης