Τελευταία Νέα

Αλματώδης ανάπτυξη της αποθήκευσης ενέργειας για οικιακή κατανάλωση στη Γερμανία παρά τη λήξη των επιδοτήσεων

Αλματώδης ανάπτυξη της αποθήκευσης ενέργειας για οικιακή κατανάλωση στη Γερμανία παρά τη λήξη των επιδοτήσεων
Το 2019, για πρώτη φορά αναμένονται περισσότερες από 60.000 εγκαταστάσεις στη Γερμανία
Ισχυρή ανάπτυξη σημειώνει η γερμανική αγορά οικιακών συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη της EuPD Research.
Όπως μάλιστα αναμεταδίδει το PV-Europe, το 2019, για πρώτη φορά αναμένονται περισσότερες από 60.000 εγκαταστάσεις στη Γερμανία. Την μερίδα του λέοντος ως προς τους κύριους προμηθευτές της αγοράς κατέχει η γερμανική Sonnen που ακολουθείται από τις ασιατικές εταιρείες BYD και LG Chem.
Παρά τη λήξη του καθεστώτος επιδοτήσεων για την αποθήκευση, η γερμανική αγορά αναπτύχθηκε πολύ θετικά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.

467


Οι παράγοντες ανάπτυξης

Σύμφωνα με την ανάλυση της EuPD Research, αυτή η ανάπτυξη της αγοράς βασίζεται ειδικότερα στη συνεχή αύξηση των νέων εγκαταστάσεων μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων. Ειδικότερα, ο αριθμός των νέων εγκαταστάσεων έχει ήδη αυξηθεί κατά 15% κατά το πρώτο εξάμηνο.
Για τους αναλυτές, επιπλέον παράγοντες όπως η νέα αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά, τα πολυάριθμα προγράμματα περιφερειακής επιδότησης για την αποθήκευση οικιακής ενέργειας καθώς και η πτώση των τιμών για τα φωτοβολταϊκά συστήματα και τα συστήματα αποθήκευσης είχαν θετική επίδραση στην ανάπτυξη εγκαταστάσεων αποθήκευσης στο σπίτι.

Οδηγός η ηλεκτροκίνηση

«Οι πωλήσεις των φωτοβολταϊκών συστημάτων με κιβώτιο τοίχου θα συνεχίσουν να αυξάνονται σημαντικά μεσοπρόθεσμα, λόγω της ισχυρής σύνδεσης μεταξύ της ηλεκτρικής ενέργειας και της ηλιοφάνειας» σχολιάζει ο Markus Hoehner, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της EuPD Research τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας.
Για το πρώτο εξάμηνο του 2019, η EuPD Research υπολογίζει 28.900 εγκαταστάσεις οικιακών εγκαταστάσεων αποθήκευσης ενέργειας στη Γερμανία.
Πρόσφατα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους εγκαταστάθηκαν περισσότερα φωτοβολταϊκά συστήματα και συναφή συστήματα αποθήκευσης οικιακής ενέργειας.
 
Τα μερίδια των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για κατοικίες για το α 6μηνο του 2019 στην Γερμανία

Όσον αφορά την τοποθέτηση των διαφόρων προμηθευτών στη Γερμανία, η έρευνα δείχνει ότι η Sonnen απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Οι ασιατικοί προμηθευτές BYD και LG Chem ακολουθούν στη δεύτερη και στην τρίτη θέση αντίστοιχα.
Οι εγχώριοι πάροχοι E3 / DC και SENEC συμπληρώνουν τους πέντε μεγαλύτερους παρόχους οικιακής αποθήκευσης στη Γερμανία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.

 
412


Τα μερίδια των προμηθευτών οικιακών συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας στην Ευρώπη

9007

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η τάση του μεριδίου αγοράς είναι ελαφρώς διαφορετική. Η LG Chem κατέχει την δεύτερη θέση πίσω από το Sonnen, ενώ η BYD κατατάσσεται στην τρίτη θέση.
Επιπλέον, μπορεί να διαπιστωθεί ότι υπάρχουν άλλοι ενεργοί προμηθευτές στην ευρωπαϊκή αγορά οικιακής αποθήκευσης ενέργειας που δεν προσφέρουν ακόμη προϊόντα στη Γερμανία ή μόνο σε περιορισμένο βαθμό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης