Πετρέλαιο

Barkindo: Πρωτεύων στόχος η σταθερότητα της αγοράς πετρελαίου και το 2020 - Μειούμενη βαίνει η ζήτηση

Barkindo: Πρωτεύων στόχος η σταθερότητα της αγοράς πετρελαίου και το 2020 - Μειούμενη βαίνει η ζήτηση
Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους δεν απέκλεισαν βαθύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου όταν θα συναντηθούν στη Βιέννη τον προσεχή Δεκέμβριο (5-6)
Πιστοί στην πολιτική περί σταθερότητας της αγοράς πετρελαίου και μετά το 2020, παρά τις έντονες ενδείξεις για αύξηση της ζήτησης, παραμένουν τα μέλη του ΟΠΕΚ και τα μέλη εκτός αυτού, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, Mohammed Barkindo.
«Η σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου θα συνεχιστεί και μετά το 2020. Όλοι οι παραγωγοί δεσμεύονται για αυτό» δήλωσε ο Barkindo στο Φόρουμ Ενέργειας της Ινδίας από την CERAWeek στο Νέο Δελχί.
Μάλιστα και ο ίδιος παραδέχτηκε πως η αγορά πετρελαίου δείχνει σφιχτή, στοιχείο που δεν αντιβαίνει στους βασικούς κανόνες του μαύρου χρυσού.
Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους δεν απέκλεισαν βαθύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου όταν θα συναντηθούν στη Βιέννη τον προσεχή Δεκέμβριο (5-6).

Οι εκτιμήσεις του ΟΠΕΚ

Η εκτίμηση του OPEC για την παγκόσμια ζήτηση για το crude το τρέχον έτος αναθεωρήθηκε κατά 100.000 b / d (βαρέλια ανά ημέρα) στα 30,7 εκατ. B / d, δηλαδή 900.000 b / d χαμηλότερα από το επίπεδο 2018 στην τελευταία έκθεσή του.
Για το επόμενο έτος, ο ΟΠΕΚ αναθεώρησε τις εκτιμήσεις του για τη ζήτηση του πετρελαίου κατά 200.000 b / d σε 29,6 εκατομμύρια b / d, περίπου 1,2 εκατομμύρια b / d χαμηλότερα από το επίπεδο του 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης