Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Η δράση της Apple στην Κένυα για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής

Η δράση της Apple στην Κένυα για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής
Αυτό που θέλει να κάνει η Apple είναι να δείξει ένα οικονομικά αποδοτικό μοντέλο για την αποκατάσταση των δασών
Ανάμεσα σε δύο εθνικά πάρκα στην Κένυα, οι λόφοι Chyulu φιλοξενούν μεγάλους πληθυσμούς ελεφάντων και άλλων άγριων ζώων.
Ειδικότερα, η Apple συνεργάζεται με την μη κερδοσκοπική εταιρεία Conservation International για την αποκατάσταση των υποβαθμισμένων λιβαδιών στην περιοχή.
Η περιοχή είναι επίσης η τελευταία δωρεά της Apple, καθώς η τεχνολογική εταιρεία αναζητά νέες λύσεις για την αλλαγή του κλίματος που μπορούν να αναπαραχθούν σε κλίμακα.
«Με την αποκατάσταση δεκάδων χιλιάδων εκταρίων στους λόφους Chyulu, μπορούμε να απομακρύνουμε τον άνθρακα από τον αέρα, να προστατεύσουμε έναν κρίσιμο διάδρομο άγριας ζωής για τους ελέφαντες και να υποστηρίξουμε τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων του Maasai”, λέει η Λίζα Τζάκσον, αντιπρόεδρος της περιβαλλοντικής».

Η δράση της Apple

Αυτό που θέλει να κάνει η Apple είναι να δείξει ένα οικονομικά αποδοτικό μοντέλο για την αποκατάσταση των δασών. Επίσης, θέλει να γίνει το συγκεκριμένο τοπίο παράδειγμα και για άλλες αφρικανικές κυβερνήσεις.
«Οι άμεσες εργασίες φύτευσης είναι πολύ ακριβές», λέει ο Nikola Alexandre, ειδικός στο Conservation International. «Αλλά όταν εργάζεστε αντ ‘αυτού με τις τοπικές κοινότητες, βρίσκετε ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιήσουν, που βελτιώνουν την ευημερία τους και την ευημερία του οικοσυστήματος. Είναι ένα είδος επιτυχημένης λύσης για όλους».
«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να καταστήσουμε αυτό το οικοσύστημα πιο ανθεκτικό στις κλιματικές αλλαγές όσο μπορούμε, καθώς είναι πολύ πιθανό η κλιματική αλλαγή πρόκειται να αλλάξει ριζικά τη φύση αυτού του οικοσυστήματος».
Για την Apple, είναι το τελευταία σε μια σειρά έργων που στοχεύουν να βοηθήσουν τους οργανισμούς προστασίας να χρησιμοποιούν τη φύση για να καταπολεμήσουν την αλλαγή του κλίματος.
Η αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής πρόκλησης απαιτεί από όλους να ενεργήσουν με επείγον τρόπο.
Προηγουμένως, η εταιρεία εργάστηκε σε ένα έργο για την προστασία ενός δάσους στην Κολομβία, ένα είδος οικοσυστήματος που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην απομόνωση του διοξειδίου του άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης