Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ερντογάν σηματοδοτεί επίθεση σε Manbij άμεσα - Ο Τrump επιμένει για κυρώσεις

Ο Ερντογάν σηματοδοτεί επίθεση σε Manbij άμεσα - Ο Τrump επιμένει για κυρώσεις
Tα δεδομένα αλλάζουν και η γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή είναι προ των πυλών
(upd 16.15) O Eρντογάν σηματοδοτεί επίθεση στην Manbij, άμεσα, λέγοντας ότι θα εγκαταστήσει εκεί Άραβες.
Έτσι ο πόλεμος κλιμακώνεται την ώρα που ο Πούτιν συναντάται με τους Σαουδάραβες για οικονομικές συμφωνίες.
Σύμφωνα με τους αναλυτές και πληροφορίες του Aljazzera οι Κούρδοι δεν ελέγχουν την Manbij, που έχει βρεθεί υπό τον έλεγχο Αμερικανών.
Το τουρκικό πεζικό θα εισέλθει υποστηριζόμενο, από τον τούρκικο στρατό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό.
Οι αναλυτές λένε ότι επί έναν χρόνο υπήρχαν διαπραγματεύσεις μεταξύ του YPG και της Συρίας για την περιοχή αυτή αλλά λύση δεν είχε βρεθεί.
Η Ρωσίας θεωρείται ότι θα είναι ο κερδισμένος των εξελίξεων, που θα διατηρεί και έναν επόπτικό έλεγχο.
Οι Ρώσοι είπαν ότι δεν θέλουν να σκεφθούν την σύγκρουση με την Τουρκία στην Συρία.
Οι μεγάλες χώρες της ΕΕ αποφάσισαν το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και διαμέσου της Μογκερίνι καταδίκασαν την τουρκική εισβολή.
Σε κάθε περίπτωση ο Trump προειδοποιεί για κυρώσεις στην τουρκική οικονομία και η λίρα έχει χάσει 5%

Συριακά κυβερνητικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν στην Αΐν Ίσα, στη βόρεια Συρία

Διπλωματική ομάδα των ΗΠΑ που εργαζόταν σε σχέδια σταθεροποίησης στη βορειοανατολική Συρία έχει εγκαταλείψει τη χώρα, δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος, μία ημέρα αφότου η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι αποσύρει 1.000 στρατιώτες από τη Συρία.
Ο αξιωματούχος τόνισε πως οι στρατιώτες εξακολουθούν να βρίσκονται στη Συρία, αλλά έχουν ξεκινήσει οι πρώτες φάσεις της αποχώρησης, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.
Δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν χθες πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν σχέδια για την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία μέσα στις ερχόμενες ημέρες.
Στο μεταξύ, συριακά κυβερνητικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν στην Αΐν Ίσα, στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην πρώτη γραμμή του εδάφους όπου οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επέμβαση από την περασμένη εβδομάδα.
Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν, όπως υποστήριξε, την είσοδο στην Αΐν Ίσα, όπου κάτοικοι καλωσορίζουν την άφιξη συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων.
Εξάλλου, ο συριακός στρατός αναπτύχθηκε στην πόλη Τάμπκα, κοντά στη Ράκα, σύμφωνα με συριακά κρατικά ΜΜΕ, αποκαθιστώντας το 'πάτημα' του κράτους σε μια περιοχή όπου βρίσκεται ένα μεγάλο υδροηλεκτρικό φράγμα.


Τα νέα δεδομένα από τη συμμαχία Κούρδων – Άσαντ

Μετά τη συμφωνία για συμμαχία μεταξύ των Κούρδων και του Μπασάρ αλ Άσαντ, φαίνεται πως τα δεδομένα αλλάζουν και η γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή είναι προ των πυλών.
Όπως  μετέδωσε χθες, το λιβανέζικο ειδησεογραφικό δίκτυο, ο συριακός στρατός αναμένεται τις επόμενες μέρες να αναπτύξει στρατό στη βόρεια Συρία.
Συγκεκριμένα, ο συριακός στρατός θα αναπτυχθεί εντός των προσεχών 48 ωρών στην πόλη του Κομπάνι, που ελέγχεται από τις αραβοκουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και στην γειτονική πόλη Μανμπίζ, που ελέγχεται από τις SDF και συμμαχικές τους δυνάμεις.
Οι δύο πόλεις βρίσκονται στην ζώνη της βόρειας Συρίας, που ελέγχεται από τις αραβοκουρδικές δυνάμεις, και αποτελούν τον στόχο της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η Τουρκία και οι συμμαχικές της ανταρτικές δυνάμεις στην Συρία.

Erdogan signals imminent entry of Turkish-backed forces into Kobane and Manbij

Turkish President Recep Tayyip Erdogan has said that he does not expect there will be problems with President Bashar al-Assad's main ally Russia, after Syrian government troops deployed to the country's northeast.

"There would be no problem in Kobane. We are coordinating with Russians. We are decisive about Manbij. We will about to enter with the opposition forces," said Erdogan.

The developments came after Damascus reached an agreement on Sunday night with the Kurdish-led forces controlling the region to deploy into the area to counter an attack by Turkey.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης