«Ακόρεστη» η ζήτηση σε νέα έργα ΑΠΕ σύμφωνα με την KPMG για λογαριασμό της Siemens Gamesa

tags :
«Ακόρεστη» η ζήτηση σε νέα έργα ΑΠΕ σύμφωνα με την KPMG για λογαριασμό της Siemens Gamesa
Δεν υπάρχουν αρκετά νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να ικανοποιήσουν τις τρέχουσες ανάγκες των επενδυτών παγκοσμίως
Εξαιρετική περίοδο διάγει ο κλάδος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σύμφωνα με μελέτη της KPMG που της ανέθεσε η Siemens Gamesa.
Μεταξύ άλλων, είναι επιτακτική η επιστράτευση πολτικών επιλογών, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Η έκθεση διαπίστωσε ότι οι πηγές χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα και το φυσικό αέριο θα καλύψουν τουλάχιστον το 80% της αύξησης της παγκόσμιας ενεργειακής ζήτησης μέχρι το 2040, ενώ αποτέλεσαν την κύρια πηγή νέων δυναμικών ισχύος τα τελευταία έξι χρόνια.
Από την πλευρά του, ο Michael Hayes, ανώτατο στέλεχος της KPMG υπογράμμισε πως: «Τώρα βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον όπου δεν υπάρχουν αρκετά νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να ικανοποιήσουν τις τρέχουσες ανάγκες των επενδυτών παγκοσμίως».
Ωστόσο, η έκθεση διαπίστωσε ότι η μετάβαση σε ενέργεια χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα δεν κινείται αρκετά γρήγορα.
Σύμφωνα με τα επικρατέστερα δεδομένα,  οι αλλαγές για την αποφυγή σοβαρών κλιματικών αλλαγών δεν γίνονται σε ικανοποιητικό βαθμό και το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο.
Παίρνοντας όμως το αισιόδοξο σενάριο ως οδηγό, η αιολική ενέργεια μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των στόχων βιωσιμότητας.
Εάν εφαρμοστούν στο ακέραιο οι πολιτικές των Οργανισμών, ο άνεμος θα μπορούσε να παρέχει μέχρι και το 34% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2040. Αυτό ισοδυναμεί με τη συνολική παραγωγή ενέργειας της Κίνας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ σήμερα, σύμφωνα με την έκθεση.

Δράση από τις κυβερνήσεις

Ο Hayes δήλωσε ότι τώρα οι κυβερνήσεις πρέπει να εισαγάγουν τις απαραίτητες πολιτικές, εάν ενδιαφέρονται σοβαρά για την αειφόρο ανάπτυξη.
Ο επικεφαλής της Siemens Gamesa, Markus Tacke, κάλεσε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους.
«Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη δεσμευτεί για την ατζέντα του ΟΗΕ και τη Συμφωνία των Παρισίων, αλλά η πολιτική βούληση εξακολουθεί να αποτελεί είδος προς εξαφάνιση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης