Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Πούτιν στην Σαουδική Αραβία για συμφωνίες 2 δισ δολ - Κλειδί το Σύνταγμα για την Συρία - Σύμμαχος ο Άσαντ

Ο Πούτιν στην Σαουδική Αραβία για συμφωνίες 2 δισ δολ - Κλειδί το Σύνταγμα για την Συρία  - Σύμμαχος ο Άσαντ
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης, ότι η Ρωσία εργάζεται για την οργάνωση μιας ελεύθερης ζώνης με το Ισραήλ και την Αίγυπτο
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Al Arabiya TV ότι η Ρωσία μπορεί να παίξει έναν «ρόλο-κλειδί» στην Μέση Ανατολή, καθώς έχει καλές σχέσεις με το Ιράν και τον Αραβικό κόσμο.
Κατά την πρώτη του επίσκεψη στο βασίλειο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας, ο Πούτιν δήλωσε ότι κανένας στην Σαουδική Αραβία ή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) δεν επιθυμεί μία αντιπαράθεση με το Ιράν.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης, ότι η Ρωσία εργάζεται για την οργάνωση μιας ελεύθερης ζώνης με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, όμοια με αυτή μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε, επίσης, ότι ένα νέο σύνταγμα στην Συρία, που έχει καταρτιστεί για το συμφέρον της χώρας, θα πρέπει να εγγυάται τα δικαιώματα όλων των εθνικών και θρησκευτικών ομάδων.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι Σύριοι «αλληλεπιδρούν θετικά» με την ρωσική στρατιωτική αστυνομία και τον ρωσικό στρατό που έχει αναπτυχθεί στην Συρία, ενώ οι περισσότεροι Ρώσοι αστυνομικοί είναι μουσουλμάνοι από την ρωσική περιοχή του Βόρειου Καύκασου.
Η Ρωσία είναι ουσιαστικός σύμμαχος του προέδρου Μπασάρ αλ- Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

Σημαντικές συμφωνίες Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας ύψους 2 δισ δολ

Μία από τις συμφωνίες θα είναι αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων και η RDIF θα ανακοινώσει επίσης κοινή επένδυση με το κρατικό πετρελαϊκό γίγαντα της Σαουδικής Αραβίας Saudi Aramco
Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία θα υπογράψουν συμφωνίες ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα συζητήσουν τη συμφωνία εξόδου πετρελαίου του ΟΠΕΚ + κατά την πρώτη επίσκεψη του Προέδρου Vladimir Putin στο βασίλειο την πρώτη  για πάνω από μια δεκαετία την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος την Πέμπτη 10/10/2019 .
Η επίσκεψη του Putin στο Ριάντ τη Δευτέρα έρχεται καθώς η Ρωσία προσπαθεί να επεκτείνει την πολιτική και εμπορική επιρροή της στη Μέση Ανατολή.
Το Ριάντ και η Μόσχα - οι δύο   κορυφαίες χώρες  εξαγωγής πετρελαίου - έχουν επίσης συνεργαστεί για τον περιορισμό της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου από το 2016.
"Αυτή είναι μια ιστορική επίσκεψη και υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο της Ρωσίας ως παίκτη που φέρνει σταθερότητα στην περιοχή", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του ταμείου κρατικών επενδυτικών κεφαλαίων της Ρωσίας, κ. Kirill Dmitriev.
"Η συμφωνία του ΟΠΕΚ + θα συζητηθεί επίσης κατά τη διάρκεια των συναντήσεων", πρόσθεσε.
Οι δύο χώρες σκοπεύουν να υπογράψουν 10 συμφωνίες κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης του Putin στη Σαουδική Αραβία από το 2007 σε τομείς όπως η γεωργία, οι σιδηρόδρομοι, τα λιπάσματα και τα πετροχημικά, δήλωσε ο Dmitriev.
Μία από τις συμφωνίες θα είναι αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων και η RDIF θα ανακοινώσει επίσης κοινή επένδυση με το κρατικό πετρελαϊκό γίγαντα της Σαουδικής Αραβίας Saudi Aramco, πρόσθεσε.
Ο Saudi Aramco δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθούν διάφορα πετροχημικά έργα και η Μόσχα συνεργάστηκε με την Aramco για το θέμα αυτό.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης