Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Σε εξέλιξη η κατασκευή αιολικού πάρκου παραγωγής 1000GW ετησίως στην Αίγυπτο

Σε εξέλιξη η κατασκευή αιολικού πάρκου παραγωγής 1000GW ετησίως στην Αίγυπτο
Tο αιολικό πάρκο αναμένεται να παράγει περισσότερα από 1.000 GWh ετησίως, που ισοδυναμεί με την παροχή καθαρής ενέργειας σε περισσότερα από 350.000 νοικοκυριά στην Αίγυπτο
Εργασίες για την κατασκευή του αιολικού έργου Ras Ghareb, ξεκινά η αιγυπτιακή εταιρεία Lekela Power (IPP) στο δ’ εξάμηνο του 2019.
Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της ΙΡΡ, Faisal Eissa, πρόκειται για μια ιδιαίτερη οικονομική στρατηγική το εν λόγω έργο.
Ειδικότερα, η Siemens Gamesa Renewable Energy θα εγκαταστήσει 96 ανεμογεννήτριες, τύπου SG 2.6-114 για αυτό το αιολικό πάρκο, ενώ παράλληλα η σύμβαση προβλέπει ότι η Siemens θα διατηρήσει την εγκατάσταση αιολικής ενέργειας για περίοδο 15 ετών.
Συνολικά, το αιολικό πάρκο αναμένεται να παράγει περισσότερα από 1.000 GWh ετησίως, που ισοδυναμεί με την παροχή καθαρής ενέργειας σε περισσότερα από 350.000 νοικοκυριά στην Αίγυπτο», λέει ο Faisal Eissa.
Τέλος, η Lekela Power, μια κοινοπραξία μεταξύ του βρετανικού επενδυτικού κεφαλαίου Actis και της Mainstream Renewable Power, χρηματοδοτεί το έργο αιολικής ενέργειας με δάνεια από διάφορους δανειστές: τη Διεθνή Χρηματοδοτική Εταιρεία (IFC), την θυγατρική εταιρία χρηματοδότησης της Παγκόσμιας Τράπεζας, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης Ανάπτυξη (ΕΤΑΑ) και την Overseas Private Investment Corporation (Opic), το ίδρυμα χρηματοδότησης ανάπτυξης της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης