Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Την ανάπτυξη στην ενέργεια αγοράζουν τα αμερικανικά funds που μπαίνουν στον Μυτιληναίο

Την ανάπτυξη στην ενέργεια αγοράζουν τα αμερικανικά funds που μπαίνουν στον Μυτιληναίο
H εξομάλυνση του εμπορικού πολέμου θα βοηθήσει σημαντικά το Αλουμίνιο
Mεγάλα αμερικανικά  funds έχουν αρχίσει να τοποθετούνται στον Μυτιληναίο που παρουσιάζει αύξηση όγκου συναλλαγών στις τελευταίες συνεδριάσεις και καθώς κινείται οριακά κάτω από τον ΚΜΟ των 200 ημερών που είναι στα 9,57 ευρώ.
Η διορθωτική κίνηση δημιούργησε συγκεριμένο ενδιαφέρον από την περιοχή των 9,20 ευρώ μεγάλων Αμερικανών Θεσμικών, ένας εκ των οποίων είναι βαθύς γνώστης της Ελλάδας.
Οι θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Trump - Κινέζων για εμπορικές συμφωνίες αναμένεται να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για τις αγορές των μετάλων.
Ήδη το αλουμίνιο ήλθε υψηλότερα της περιοχής των 1750 δολ/τόνο αλλά υποχώρησε εκ νέου στην περιοχή των 1725.
Ο Μυτιληναίος θα εμφανίσει κέρδη - ρεκόρ στο Αλουμίνιο της Ελλάδος για το 2019 λόγω των κλειδωμένων υψηλών τιιμών πώλησης από το 2018, όμως η αγορά περιμένει και το 2020.
Εκτιμάται ότι το ισχυρό δολάριο σε συνδυασμό με μια βελτίωση των τιμών αλλά και την επέκταση της παραγωγής, θα εξασφαλίσουν τελικά καλά αποτελέσματα και για τον επόμενο χρόνο.
Άλλωστε η ενίσχυση του κλάδου της ενέργειας στα αποτελέσματα του ομίλου αναμένεται να ανεβάσει δυναμικά την συμμετοχή του στην κερδοφορία του τα επόμενα χρόνια.
Παράλληλα η παρουσία και ανάπτυξη της METKA EGN που είναι το ισχυρό όπλο στις νέες τεχνολογίες αποθήκευσης και κατασκευής φωτοβολταϊκών εκτιμάται ότι το 2020 θα δημιουργήσει έναν ακόμη πυλώνα προστιθέμενης αξίας.
Οι αναλύσεις που δίνουν στόχο στην μετοχή τα 14,5 ευρώ δημιουργούν από τα τρέχοντα επίπεδα περιθώρια υπεραξιών 50%, που η μετοχή μπορεί να πετύχει και να ξεπεράσει στον βαθμό που οι επενδυτές θα αρχίσουν να προεξοφλούν την υλοποίηση της ανάπτυξης του ενεργειακού κλάδου.
Και αυτό θα γίνει με το υπερσύγχρονο εργοστάσιο φυσικού αερίου που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στον Άγιο Νικόλαο, που θα ανεβάει σημαντικά τα ποσοστά της Μυτιληναίος στην παραγωγή της ενεργειακής αγοράς.
Παράλληλα η εταιρία με μια πολύ ισχυροποιημένη κεφαλαιακή διάρθρωση ετοιμάζεται για τις εξαγορές που μπορεί να προχωρήσουν και μέσω των ιδιωτικοποιήσεων.
Μην ξεχνάμε ότι η θέση της στην αγορά του φυσικού αερίου έχει δυναμώσει την τρέχουσα χρονιά που τείνει να καταστεί δεσπόζουσα.
Άρα όλες οι ιδιωτικοποιήσεις του τομέα αυτού θα είναι στο περισκόπιο της Μυτιληναίος, η οποία δημιουργεί εναλλακτικές και αξιόπιστες πηγές κερδοφορίας.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης