Περιβάλλον

100 πετρελαιοκηλίδες έχουν εντοπισθεί στις παραλίες της Βραζιλίας – Για εγκληματική ενέργεια κάνει λόγο ο Bolsonaro

100 πετρελαιοκηλίδες έχουν εντοπισθεί στις παραλίες της Βραζιλίας – Για εγκληματική ενέργεια κάνει λόγο ο Bolsonaro
Η διαρροή εκτείνεται σε πάνω από 1.500 χιλιόμετρα στη βορειοανατολική ακτή της Βραζιλίας, επηρεάζοντας 46 πόλεις και περίπου 100 από τις καλύτερες παραλίες της χώρας
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro δήλωσε την Τρίτη 9/10/2019 ότι οι τεράστιες ποσότητες πετρελαίου που διαρρέουν κατά μήκος των παραλιών της χώρας φαίνεται να προέχονται από «εγλκηματικές» ενέργειες, ανέφερε το πρακτορείο Reuters.
Περίπου 100 πετρελαιοκηλίδες έχουν εντοπιστεί στις παραλίες της χώρας  από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Το αργό πετρέλαιο "δεν φαίνεται να προέρχεται από μια υπεράκτια πλατφόρμα", δήλωσε ο Bolsonaro στους δημοσιογράφους, υποδεικνύοντας ότι προέρχεται από άλλη χώρα.
"Θα μπορούσε να είναι κάτι εγκληματικό, θα μπορούσε να είναι μια τυχαία διαρροή, θα μπορούσε επίσης να είναι ένα πλοίο που βυθίστηκε, είναι πολύπλοκο. Έχουμε στην οθόνη του ραντάρ μια χώρα από όπου θα μπορούσε να είναι η προέλευση του πετρελαίου".
Εάν το πετρέλαιο προερχόταν από ναυάγιο, όπως είχε εκτιμήσει ο Πρόεδρος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, θα εξακολουθούσε να διαρρέει στις παραλίες, είπε.
Ο υπουργός περιβάλλοντος Ricardo Salles δήλωσε στο Twitter ότι οι περιβαλλοντικές υπηρεσίες της Βραζιλίας είχαν συλλέξει περισσότερους από 100 τόνους πετρελαίου από τις παραλίες.
Η διαρροή εκτείνεται σε πάνω από 1.500 χιλιόμετρα στη βορειοανατολική ακτή της Βραζιλίας, επηρεάζοντας 46 πόλεις και περίπου 100 από τις καλύτερες παραλίες της χώρας από τότε που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις 2 Σεπτεμβρίου.
Το πετρέλαιο έχει σκοτώσει αρκετές χελώνες και ανάγκασε τους ψαράδες να παραμείνουν μακριά από την μολυσμένη περιοχή.
Η πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η πετρελαιοκηλίδα δεν είναι ο τύπος που παράγει.
Η αστυνομία έχει ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με τα περιστατικά.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης