Τελευταία Νέα

Κυκλοφόρησε το Εγχειρίδιο της GWEC για την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην Αφρική

Κυκλοφόρησε το Εγχειρίδιο της GWEC για την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην Αφρική
H αιολική ενέργεια αποτελεί μια από τις πιο αποδοτικές λύσεις σε οικονομικό επίπεδο και θα αποτελέσει το κλειδί για την πραγματοποίηση ξένων επενδύσεων και μεγάλης κλίμακας στην Αφρική, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες
Κυκλοφόρησε στην αγορά το πρώτο εγχειρίδιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας για την Αφρική και τις πολιτικές που καλείται να εφαρμόσει στο εγγύς μέλλον.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Windaba 2019» για την αιολική βιομηχανία στην αφρικανική ήπειρο, ο Ben Backwell, Διευθύνων Σύμβουλος της GWEC, δήλωσε: «Σύμφωνα με την ΙΕΑ, μόνο το 43% του πληθυσμού στην Αφρική νοτίως της Σαχάρας έχει πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, γεγονός που αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ένταξη των πολιτών. Ο αυξανόμενος πληθυσμός στο μέλλον θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στα υπάρχοντα ενεργειακά συστήματα».
Παράλληλα, τονίστηκε πως «η αιολική ενέργεια αποτελεί μια από τις πιο αποδοτικές λύσεις σε οικονομικό επίπεδο και θα αποτελέσει το κλειδί για την πραγματοποίηση ξένων επενδύσεων και μεγάλης κλίμακας στην Αφρική. Είναι αναγκαία η χάραξη πολιτικών και στρατηγικών που επιταχύνουν την ανάπτυξη περισσότερης αιολικής ενέργειας στην ήπειρό μας. Ελπίζουμε ότι αυτό το εγχειρίδιο θα παράσχει έναν χρήσιμο οδηγό βήμα προς βήμα για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να επωφεληθούν από την ευκαιρία που προσφέρει η αιολική ενέργεια για τις αφρικανικές χώρες».
Από την πλευρά του, ο Jon Lezamiz, Πρόεδρος της Task Force της GWEC, σχολίασε: «Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το Εγχειρίδιο θα προσφέρει ανεκτίμητη καθοδήγηση για την ενίσχυση της δραστηριότητας στον αφρικανικό αιολικό τομέα στο εγγύς μέλλον».
Ο κ. Karin Ohlenforst, Διευθυντής της Intelligence Market στο GWEC, δήλωσε: «Η αιολική ενέργεια προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργία θέσεων εργασίας και επενδύσεων. Προβλέπουμε ότι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας θα ξεπεράσει τα 3GW στα τέλη του 2023 στη Νότιο Αφρική».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης