Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής η τουρκική προκλητικότητα - Αύριο 10/10 συνάντηση Μητσοτάκη με Τουσκ

Στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής η τουρκική προκλητικότητα - Αύριο 10/10 συνάντηση Μητσοτάκη με Τουσκ
Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για ανάδειξη της τουρικής προκλητικότητας σε κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο
Η ελληνική κυβέρνηση έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην  ατζέντα της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το πέρας των εργασιών της Τριμερούς Συνόδου Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου στο Κάιρο, σύμφωνα με το SKAI.gr
Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα συζητήσει το θέμα της Τουρκίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
«Το θέμα της Τουρκίας μπήκε στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής μετά από πρωτοβουλία της Ελλάδας, και αύριο πρόκειται να το συζητήσω με τον πρόεδρο Τουσκ» ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την επίσκεψή του στην Αίγυπτο, εκτιμώντας ότι η Ευρώπη θα ανταποκριθεί και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. «Η Ελλάδα γίνεται ξανά πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας και ο ρόλος της αναβαθμίζεται» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Κατά τη διάρκεια των της τριμερούς καταδικάσθηκε σθεναρά η τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα. Οι τρεις χώρες εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, με Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, χωρίς στρατεύματα κατοχής και χωρίς εγγυήσεις και τάχθηκαν υπέρ της άμεσης επανέναρξης των συνομιλιών στη Μεγαλόνησο. Παράλληλα, υπεγράφη τριμερές εκτελεστικό πρόγραμμα για την επενδυτική συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, καθώς και διμερή προγράμματα.
www.worldenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης