Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: "Δεν έχουμε εγκαταλείψει τους Κούρδους" - Επίσκεψη Erdogan στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου

tags :
Trump:
Ο Trump έγραψε σε μια σειρά από tweets, ότι ο Erdogan επισκέπτεται τις ΗΠΑ ως «προσκεκλημένος του», υπερασπιζόμενος την απόφασή του αυτήν την εβδομάδα να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump διαβεβαίωσε σήμερα 8/10/2019 ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν «εγκαταλείψει» τους Κούρδους, δύο ημέρες αφότου ανακοίνωσε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα, στη βόρεια Συρία.
«Βρισκόμαστε στη διαδικασία αποχώρησης από τη Συρία, όμως δεν έχουμε σε καμία περίπτωση εγκαταλείψει τους Κούρδους που είναι ξεχωριστοί άνθρωποι και υπέροχοι μαχητές» ήταν το tweet που έγραψε ο μεγιστάνας.
«Βοηθάμε τους Κούρδους οικονομικά (παρέχοντάς τους) όπλα» συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.
Νωρίτερα, ωστόσο, ο Trump υπερασπίστηκε τη σχέση της Ουάσιγκτον με την Τουρκία, στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων που προκάλεσε στους κόλπους των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας του για την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία.
«Τόσοι πολλοί άνθρωποι, με τρόπο βολικό, ξεχνούν ότι η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ» σημείωσε σε ένα άλλο μήνυμα στο Twitter, προσθέτοντας: «Είναι επίσης καλοί στο να συναλλάσσεται κανείς μαζί τους... Επιπλέον, και το σημαντικότερο, θυμηθείτε ότι η Τουρκία είναι ένα σημαντικό και ταμειακώς ενήμερο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ».
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan θα επισκεφθεί την 13η Νοεμβρίου τις ΗΠΑ, έπειτα από πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου , ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.
Ο Trump έγραψε νωρίτερα, σε μια σειρά από tweets, ότι ο Erdogan επισκέπτεται τις ΗΠΑ ως «προσκεκλημένος του», υπερασπιζόμενος την απόφασή του αυτήν την εβδομάδα να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης