Τελευταία Νέα

Το σχέδιο της Γερμανίας για την αναζωογόνηση της χερσαίας αιολικής ενέργειας

Το σχέδιο της Γερμανίας για την αναζωογόνηση της χερσαίας αιολικής ενέργειας
Οι κατασκευές στροβίλων στην ξηρά έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων δεκαετιών, και μειώθηκαν κατά 82% στα 287 MW
Το χρονοδιάγραμμα για την αναζωογόνηση της χερσαίας αιολικής ενέργειας δια μέσου της κατασκευής ανεμογεννητριών, παρουσίασε χθες (7/10) το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
Αφορμή στάθηκε η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομίας Peter Altmaier και των εκπροσώπων της βιομηχανίας τον περασμένο μήνα.
Για να καταστεί βέβαια όλο αυτό εφικτό, απαιτούνται διάφορα μέτρα που άπτονται της γραφειοκρατίας και της βούλησης των πολιτών για ενσωμάτωση των ΑΠΕ στην νέα πραγματικότητα.
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι νέες ανεμογεννήτριες θα πρέπει να κατασκευαστούν σε συνάρτηση με την επέκταση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.
Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ρυθμιστούν κάποια τεχνικά ζητήματα των ανεμογεννητριών και του τρόπου λειτουργίας του κατά τη διάρκεια της νύχτας έτσι ώστε να μη διαταράσσεται ο ύπνος των πολιτών.

«Το σχέδιο αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα για την τόνωση της αιολικής ενέργειας στην ξηρά και την παροχή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ποσοστό 65% της συνολικής κατανάλωσης ισχύος το 2030» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, οι κατασκευές στροβίλων στην ξηρά έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων δεκαετιών, και μειώθηκαν κατά 82% στα 287 MW.
Η ευθύνη πλέον αφορά τα κόμματα και μοιράζεται ανάμεσα στους δήμους και τα μεμονωμένα κράτη.
Τέλος, εταιρείες η Siemens Gamesa, η Nordex και η Vestas - οι οποίες κατασκευάζουν ανεμογεννήτριες - εξαρτώνται από την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να αναζωογονήσει τις προοπτικές των επιχειρήσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης