Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Αποχωρεί το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό Ταμείο της Νορβηγίας KLP από πέντε εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου

Αποχωρεί το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό Ταμείο της Νορβηγίας KLP από πέντε εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου
Η εξόρυξη πετρελαίου άμμου βρέθηκε  στο επίκεντρο των παγκόσμιων προσπαθειών περιβαλλοντικών ομάδων καθώς εκτιμάται ότι έχουν ιδιαίτερα υψηλό κόστος στο περιβάλλον.
Το KLP, το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο της Νορβηγίας, δεν θα επενδύει πλέον σε εταιρείες που αντλούν πετρέλαιο άμμου και πρόσφατα πώλησε μετοχές και ομόλογα σε επιχειρήσεις αξίας περίπου 58 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε τη Δευτέρα 7/10/2019.
Η εξόρυξη πετρελαίου άμμου βρέθηκε  στο επίκεντρο των παγκόσμιων προσπαθειών περιβαλλοντικών ομάδων για την καταστολή της παραγωγής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα, λέγοντας ότι έχουν ιδιαίτερα υψηλό κόστος στο περιβάλλον.
Η απόφαση της KLP αφορά πέντε εταιρείες, οι οποίες προστέθηκαν στον κατάλογο αποκλεισμού της: οι καναδικές Cenovus Energy, Suncor Energy, Husky Energy και η ελεγχόμενη από την Exxon Imperial Oil, καθώς και η Ρωσική Tatneft PAO.
Το ταμείο, το οποίο διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία άνω των 81 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ότι η νέα του πολιτική ήταν να αποκλείσει εταιρείες με ποσοστό άνω του 5% των εσόδων τους που προέρχονται από τις δραστηριότητες πετρελαιοπαραγωγής από άμμο, όπως και άνθρακα.
Η KLP είχε προηγουμένως κατώτατο όριο 30% για τα έσοδα από τις συγκεκριμένες πετρελαϊκές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης