Ενέργεια

Η Νορβηγία αυξάνει την εκτίμηση κόστους για το Martin Linge κατά 865 εκατ. δολάρια

Η Νορβηγία αυξάνει την εκτίμηση κόστους για το Martin Linge κατά 865 εκατ. δολάρια
Ο τομέας Martin Linge αναμένεται να κοστίσει 56,1 δισεκατομμύρια κορώνες, έναντι εκτιμήσεων 47,1 δισεκατομμυρίων πριν από ένα χρόνο
Το έργο της Νορβηγίας, Martin Linge, για υπεράκτιο πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα κοστίσει 865 εκατομμύρια δολάρια περισσότερο από ό, τι αναμενόταν και θα χρειαστεί ένα επιπλέον εξάμηνο για να συνδεθεί απευθείας με το δίκτυο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση και η Equinor τη Δευτέρα 7/10/2019.
Η κυβέρνηση αύξησε επίσης τις εκτιμήσεις της για την αναδιάρθρωση του πεδίου Njord στη Νορβηγική θάλασσα κατά 4,4 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (482 εκατομμύρια δολάρια) στα 20,3 δισεκατομμύρια.
Ο τομέας Martin Linge αναμένεται να κοστίσει 56,1 δισεκατομμύρια κορώνες, έναντι εκτιμήσεων 47,1 δισεκατομμυρίων πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα δημοσιονομικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.
Σε μια βάση προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό, η αύξηση του κόστους ήταν 7,9 δισεκατομμύρια κορώνες (865 εκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η Equinor, προσθέτοντας ότι η έναρξη λειτουργίας αναμένεται τώρα το τρίτο τρίμηνο του 2020 αντί για το πρώτο τρίμηνο.
"Το  Martin Linge είναι ένα πολύπλοκο έργο και το εύρος των εργασιών έχει αυξηθεί. Αυτό σημαίνει αύξηση του κόστους και λίγο περισσότερο χρόνο για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή ", ανέφερε σε ανακοίνωσή της  η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία.
Όταν η γαλλική εταιρεία Total υπέβαλε σχέδια ανάπτυξης στην κυβέρνηση της Νορβηγίας το 2012, η ανάπτυξη του Martin Linge αναμενόταν να κοστίσει 30 δισεκατομμύρια κορώνες.
Ο τομέας της Βόρειας Θάλασσας έχει περίπου 256 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
Η Equinor ανέλαβε τη λειτουργία του τομέα τον Μάρτιο του 2018, αφού αγόρασε το 51% της Total έναντι 1,45 δισ. δολ. Τώρα κατέχει το 70% της άδειας εκμετάλλευσης του πεδίου, ενώ η κρατική Petoro κατέχει το υπόλοιπο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης