Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΗΠΑ: Αύξηση των εξαγωγών αργού κατά 200% το α’ εξάμηνο του 2019

ΗΠΑ: Αύξηση των εξαγωγών αργού κατά 200% το α’ εξάμηνο του 2019
Oι ημερήσιες εξαγωγές άγγιξαν τα 2,9 εκατ. βαρέλια, έναντι μόλις 966.000 κατά το πρώτο μισό της προηγούμενης χρονιάς
Κατά 200% αυξήθηκαν οι εξαγωγές του αργού των ΗΠΑ το α’ εξάμηνο του 2019 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, οι ημερήσιες εξαγωγές το α’ εξάμηνο του 2019 ήταν 2,9 εκατ. βαρέλια (barrels per day , bpd) σε σχέση με τα 966.000 bpd του περασμένου έτους.
Όπως είναι γνωστό, τον περασμένο Ιούνιο η συστηματική εξόρυξη σχιστολιθικού πετρελαίου έφερε τις ΗΠΑ στην πρώτη θέση των εξαγωγέων μαύρου χρυσού, πάνω από τη σταθερή «πρωταθλήτρια» Σαουδική Αραβία.
«Η ενίσχυση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου έχει επιτρέψει στις ΗΠΑ να ξεπεράσουν τη Σαουδική Αραβία, που θεωρείται ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, αφού οι εξαγωγές αργού αυξήθηκαν πάνω από τα 3 εκατ. βαρέλια τη μέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΙΕΑ.

Η πρωτιά του Καναδά

Ο Καναδάς παρέμεινε το α’ εξάμηνο του 2019 ο κορυφαίος προορισμός για τις εξαγωγές αμερικανικού αργού, ενώ αυξήθηκαν επίσης οι εξαγωγές του αργού και σε άλλες χώρες. Μεταξύ αυτών ήταν η Ασία και η Αυστραλία.
Παράλληλα, υπερδιπλασιάστηκαν οι εξαγωγές σε χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Ινδία και η Ταϊβάν.
Η Κίνα, ωστόσο, ήταν μια εξαίρεση σε αυτή την τάση, λόγω της εμπορικής διαμάχης που ταλανίζει τις δύο χώρες.
Όσον αφορά τέλος τις εξαγωγές προς τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, το ποσοστό ήταν 66% υψηλότερο από το πρώτο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με τον ΕΙΑ.

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης