Τελευταία Νέα
Ενέργεια

O νέος στόχος της Chevron η μείωση εκπομπών αερίου από την παραγωγή υδρογονανθράκων

O νέος  στόχος της Chevron η μείωση εκπομπών αερίου από την παραγωγή υδρογονανθράκων
Η Chevron επένδυσε περισσότερα από 1 δις. δολ. σε έργα αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στην Αυστραλία και τον Καναδά στα μέσα Αυγούστου
Νέους στόχους θέτει η πολυεθνική εταιρεία ενέργειας, Chevron προκειμένου να μειώσει την ένταση των εκπομπών του αερίου από την παραγωγή υδρογονανθράκων.
Ειδικότερα, στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές από το πετρέλαιο κατά 5 έως 10% και από το φυσικό αέριο κατά 2 έως 5% από το 2016 μέχρι το 2023.
Σχολιάζοντας τη νέα συμφωνία, ο Michael Wirth, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Chevron, δήλωσε ότι καθώς η παγκόσμια ζήτηση για ενέργεια συνεχίζει να αυξάνεται, η εταιρεία δεσμεύεται να παράσχει περισσότερη ενέργεια με λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «Η μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα που απαιτεί παγκόσμια δέσμευση και δράση».

Οι δραστηριότητες της Chevron για την κλιματική αλλαγή

Η εταιρεία δήλωσε ότι η Chevron αυξάνει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και επενδύει σε νέες τεχνολογίες.
Νωρίτερα φέτος μάλιστα, η εταιρεία καθόρισε τους στόχους μείωσης για την ένταση εκπομπών μεθανίου. Δημιούργησε ένα ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την αύξηση της αποδοτικότητας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Τέλος, η Chevron επένδυσε περισσότερα από 1 δις. δολ. σε έργα αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στην Αυστραλία και τον Καναδά στα μέσα Αυγούστου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης