Ενέργεια

Το ποσό των 7 δισ. δολ. χρειάζεται η Τουρκία για πετύχει τους στόχους της ενεργειακής μετάβασης μέχρι το 2030

Το ποσό των 7 δισ. δολ. χρειάζεται η Τουρκία για πετύχει τους στόχους της ενεργειακής μετάβασης μέχρι το 2030
Με τις επενδύσεις, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανήλθε στις 90,4 GW από τον Ιούνιο του 2019
Το χρηματικό ποσό των 5,3 και 7 δις δολ. πρέπει να επενδύσει η Τουρκία για την ενεργειακή της μετάβαση και την αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ μέχρι το 2030.
Αυτό συνοψίζει η έκθεση με τίτλο: «Χρηματοδότηση της μετάβασης στην ενέργεια στην Τουρκία» από της SHURA Energy Transition που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη.
Ειδικότερα, πρόκειται για επενδύσεις που θα τροφοδοτήσουν το ήμισυ της συνολικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας από τις ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030.
Κατά την περίοδο 2002-2018, η συνολική ζήτηση ενέργειας της Τουρκίας αυξήθηκε περισσότερο από το 90%, ανέφερε η έκθεση. Ενώ η συνολική ζήτηση ενέργειας αυξήθηκε, τόσο οι ενεργειακές επενδύσεις όσο και οι εισαγωγές ενέργειας αυξήθηκαν επίσης για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση.
Παράλληλα, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της υδροηλεκτρικής ενέργειας, αντιστοιχούσαν στο 53% των 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επενδύθηκαν από το 2002 έως το 2018.
Με τις επενδύσεις, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανήλθε στις 90,4 GW από τον Ιούνιο του 2019, ενώ οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσωπεύουν ελαφρώς λιγότερο από το ήμισυ αυτού του συνόλου.
Σύμφωνα με τα πορίσματα της έκθεσης, τα τοπικά και διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ήταν οι κύριες πηγές χρηματοδότησης των ενεργειακών επενδύσεων μεταξύ 2004 και 2018.
Τέλος, η Τουρκία διαθέτει τεράστιες δυνατότητες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και επιδιώκει να μεγιστοποιήσει τη χρήση των ανανεώσιμων πόρων της σε όλα τα επίπεδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης