Πετρέλαιο

Κάτω από τα 58 δολάρια το brent – Αύξηση κατά 3,1 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα των ΗΠΑ

Κάτω από τα 58 δολάρια το brent – Αύξηση κατά 3,1 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα των ΗΠΑ
Καθοριστικός παράγοντας για τις τιμές του μαύρου χρυσού οι οικονομικές εξελίξεις
Το πετρέλαιο υποχώρησε περαιτέρω κάτω από τα 58 δολάρια το βαρέλι για το Brent την Πέμπτη 3/10/2019 καθώς δέχθηκε πιέσεις από τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, τη ζήτηση πετρελαίου και τις ενδείξεις για υπερβάλλουσα προσφορά παρά τις περικοπές του ΟΠΕΚ.
Η ανάπτυξη των επιχειρήσεων της ζώνης του ευρώ υποχώρησε το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με έρευνα της Πέμπτης, μια μέρα μετά την ανακοίνωση των δασμών εισαγωγής από τα Η.Π.Α. για τα προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 3,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, περισσότερο από ό, τι είχε προβλεφθεί.
"Είναι απλά αδύνατο να προβλέψουμε από πού θα προέλθει η επόμενη σημαντική στήριξη των τιμών, δεδομένου ότι το επίκεντρο είναι σταθερά στις οικονομικές εξελίξεις", δήλωσε ο Tamas Varga της PVM.
"Και αυτά είναι οτιδήποτε άλλο παρά αισιόδοξο", πρόσθεσε.
Περί τις 18:56 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 1,11% στα 57,05 δολάρια το βαρέλι μετά από υποχώρηση 2% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) υποχωρούσε 1,61% στα  52,81 δολάρια το βαρέλι.
Στήριξη στο πετρέλαιο προσέφεραν ορισμένες ελπίδες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα μπορούσαν να σημειώσουν πρόοδο στην επίλυση της εμπορικής τους διαφοράς και τα στοιχεία που δείχνουν ότι η παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες - η οποία ήταν η ταχύτερη πηγή αύξησης της προσφοράς - μειώθηκε τον Ιούλιο.
"Την επόμενη εβδομάδα οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένουν η άγνωστη μεταβλητή που θα μπορούσε να προσφέρει μια ελάχιστη υποστήριξη", δήλωσε ο Stephen Innes, της AxiTrader. Οι συνομιλίες αναμένεται να επαναληφθούν στις 10 Οκτωβρίου.
Φέτος, το Brent αυξήθηκε κατά 7%, υποστηριζόμενο από  τις περικοπές εφοδιασμού του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, καθώς και ακούσιων διακοπών, όπως η πτώση των εξαγωγών του Ιράν και της Βενεζουέλας λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ.
Ωστόσο, η ανησυχία για την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών έχει επισκιάσει την στήριξη από την πλευρά της προσφοράς.
Η προοπτική περαιτέρω διαταραχής της παραγωγής στη Μέση Ανατολή όμως φαίνεται να προκαλεί περιορισμένη ανησυχία  στους επενδυτές.
Το Brent έφτασε στα 72 δολάρια το βαρέλι στις 16 Σεπτεμβρίου μετά από επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας που έκλεισαν πάνω από το ήμισυ της παραγωγής της χώρας. Όμως, το Brent βρίσκεται τώρα κάτω από το επίπεδο πριν από την επίθεση μετά την αποκατάσταση της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία.


 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης