Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κύρωση των συμβάσεων υδρογονανθράκων από τη Βουλή με 180 ψήφους υπέρ

Κύρωση των συμβάσεων υδρογονανθράκων από τη Βουλή με 180 ψήφους υπέρ
Κατά της κύρωσης των συμβάσεων τάχθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του "Μέρα25"
Με ψήφους 180 υπέρ, 27 κατά, 74 παρών επί συνόλου 282 παρόντων, ψηφίστηκαν στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής οι τέσσερις συμβάσεις για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.  Η ονομαστική έγινε κατόπιν αιτήματος των βουλευτών του ΚΚΕ.
Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής αναφέρθηκε εκτενώς στις συμβάσεις των υδρογονανθράκων.
Ειδικότερα, εξέφρασε την έκπληξή του για την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι «καταψήφισαν τις δικές τους συμβάσεις, δεν έχουμε αλλάξει ούτε ένα κόμμα».
«Έχουμε δει κυβιστήσεις και αλλαγές θέσεων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά τόσο σύντομη και εντυπωσιακή πολιτική κυβίστηση ομολογώ ότι δεν θυμάμαι. Λέω ότι ερχόμασταν στην επιτροπή και στην Ολομέλεια της Βουλής να αναγνωρίσουμε την συνεισφορά των κ.κ. Μανιάτη και Σταθάκη στο θέμα των υδρογονανθράκων και σκεφτόμασταν ότι ο ΣΥΡΖΑ θα μας έλεγε ότι ερχόμαστε να οικειοποιηθούμε το έργο του», είπε και πρόσθεσε:
«Αντ’ αυτού φτάσαμε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει τις δικές του συμβάσεις που υπέγραψε 10 μέρες πριν τις εκλογές σε πανηγυρική εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Τελικά η ζωή είναι το καλύτερο κινηματογραφικό σενάριο πάντα υπάρχουν εκπλήξεις για να μην πλήττουμε». 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης