Διεθνή

Έτοιμες για σκληρό εμπορικό πόλεμο Ευρώπη και ΗΠΑ μετά την απόφαση του ΠΟΕ – Ανοίγει ο δρόμος για νέους αμερικανικούς δασμούς

Έτοιμες για σκληρό εμπορικό πόλεμο Ευρώπη και ΗΠΑ μετά την απόφαση του ΠΟΕ – Ανοίγει ο δρόμος για νέους αμερικανικούς δασμούς
«Βουτιά» στις διεθνείς αγορές μετά την απόφαση του ΠΟΕ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) να δώσει το πράσινο φως για την επιβολή αμερικανικών δασμών σε ευρωπαϊκά προϊόντα αξίας 7,5 δισ. ευρώ.
Ήδη Κομισιόν αλλά και Γαλλία ξεκαθαρίζουν ότι εάν η κυβέρνηση Trump προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με ανάλογα μέτρα, γεγονός που δημιουργεί συνθήκες έντονης αναταραχής στις αγορές.
Με δεδομένο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας, όπου παρά τις δεδηλωμένες καλές προθέσεις για διαπραγματεύσεις και αμοιβαίους συμβιβασμούς όλα παραμένουν ως έχουν, ένας νέος εμπορικός πόλεμος θα πλήξει κατάφορα αγορές και οικονομίες.
Σε περίπτωση, δε, που ξεσπάσει –και όπως όλα δείχνουν οι πιθανότητες είναι κάτι παραπάνω από υψηλές- θα φθάσει σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την παγκόσμια οικονομία, με τον ρυθμό ανάπτυξής της να έχει υποχωρήσει σημαντικά και τον τομέα – κλειδί της μεταποίησης να βουλιάζει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή; www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης