Τελευταία Νέα

Νέο υπεράκτιο αιολικό έργο ισχύος 1.200 MW της Iberdrola στις ΗΠΑ - Τα περιθώρια ανάπτυξης

Νέο υπεράκτιο αιολικό έργο ισχύος 1.200 MW της Iberdrola στις ΗΠΑ - Τα περιθώρια ανάπτυξης
Το πρώτο έργο αντιμετώπισε τα εμπόδια του Donald Trump, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα
Ένα νέο έργο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας φιλοδοξεί να αναπτύξει η berdrola, μέσω του Vineyard Wind τα ύδατα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ειδικότερα, αφορά το Κονέκτικατ με περιθώριο ανάπτυξης του εν λόγω έργου κατά 1200 MW.
Η εταιρεία Vineyard Wind, μια εταιρεία που ανήκει κατά 50% στην Avangrid - θυγατρική του ισπανικού ομίλου και το Δανικό Fund Περιφερειακής Ανάπτυξης της Κοπεγχάγης (CIP), παρουσίασε το project «Park City Wind».
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vineyard Wind, Lars Pedersen τόνισε πως δεν πρόκειται απλά για ένα έργο αιολικής ενέργειας. Είναι μια ευκαιρία για το Κονέκτικατ να αναπτύξει μια βιομηχανία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην περιοχή Bridgeport και να ενισχύσει το ρόλο της ως βιομηχανικού κέντρου υψηλής αξίας στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα επόμενα χρόνια.
Παράλληλα, η Vineyard Wind πιστεύει ότι κάθε μία από τις προτάσεις του έργου Park City Wind Farm αντιπροσωπεύει "σημαντικά οικονομικά οφέλη και δημιουργία θέσεων εργασίας για το Κοννέκτικατ.
Ωστόσο, η ανάπτυξη του πρώτου έργου αντιμετώπισε τα εμπόδια του Donald Trump, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα.
Τέλος, υπενθυμίζεται πως η Iberdrola υπό την προεδρία του Ignacio Sánchez Galán έχει, μέσω της θυγατρικής της Avangrid, θαλάσσια έργα αιολικής ενέργειας υπό κατασκευή ή στο χαρτοφυλάκιο των Ηνωμένων Πολιτειών για χωρητικότητα περίπου 7.300 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης