Ενέργεια

Το αμερικανικό υπουργείο Διακοσύνης έκλεισε τις έρευνες για την Eni σε Νιγηρία και Αλγερία

Το αμερικανικό υπουργείο Διακοσύνης έκλεισε τις έρευνες για την Eni σε  Νιγηρία και Αλγερία
Η Eni και η Royal Dutch Shell κατηγορούνται ότι αγόρασαν το παράκτιο πεδίο OPL 245 για περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια , συμφωνία που δημιούργησε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς στη βιομηχανία
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έκλεισε τις έρευνές του σχετικά με εικαζόμενη διαφθορά από την πετρελαϊκή Eni στη Νιγηρία και την Αλγερία χωρίς να αναλάβει καμία ενέργεια, ανακοίνωσε η ιταλική ενεργειακή ομάδα την Τρίτη 1/10/2019.
Η Eni, ο μεγαλύτερος ξένος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αφρική, είναι σε δίκη στο Μιλάνο για ισχυρισμούς που περιστρέφονται γύρω από την εξαγορά ενός γιγαντιαίου πετρελαϊκού πεδίου της Νιγηρίας το 2011.
Στην περίπτωση αυτή, η Eni και η Royal Dutch Shell κατηγορούνται ότι αγόρασαν το παράκτιο πεδίο OPL 245 για περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε συμφωνία που δημιούργησε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς της βιομηχανίας.
Οι εισαγγελείς του Μιλάνου ισχυρίζονται ότι περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια από το σύνολο χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν πολιτικοί, επιχειρηματίες και μεσάζοντες.
"Η σημερινή απόφαση του DOJ επιβεβαιώνει τα ευρήματα ανεξάρτητων συμβούλων, οι οποίοι διενήργησαν έρευνες σχετικά με τους ισχυρισμούς ... οι οποίοι επίσης δεν διαπίστωσαν παράνομη δραστηριότητα", ανακοίνωσε η Eni.
Σημείωσε ότι είναι πεπεισμένη ότι οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν από εισαγγελείς στην υπόθεση του δικαστηρίου του Μιλάνου θα βρεθούν αβάσιμοι.
Η Eni είχε επίσης εμπλακεί σε μια μακρόχρονη υπόθεση διαφθοράς στην οποία συμμετείχε η μονάδα  Saipem  στην οποία κατείχε το 43% σχετικά με υποτιθέμενες δωροδοκίες στην Αλγερία που καταβλήθηκαν για να κερδίσει  συμβόλαια.
Δικαστήριο του Μιλάνου αθώωσε την Eni πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης