Χρηματιστήριο

APS και τράπεζες φέρνουν ομάδες πελατών των BofA Merrill Lynch, Wood και HSBC στην Αθήνα

tags :
APS και τράπεζες φέρνουν ομάδες πελατών των BofA Merrill Lynch, Wood και HSBC στην Αθήνα
HSBC και Wood έφεραν πολυπληθή ομάδα πελατών του την προηγούμενη εβδομάδα
Και ενώ τα νέα roadshows στα οποία θα μετέχουν και οι ελληνικές τράπεζες δεν προγραμματίζονται νωρίτερα του Δεκεμβρίου 2019 -  μιας και τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ανακοινώνουν Νοέμβριο τα αποτελέσματά  τους για το τρίτο τρίμηνο- , εν τούτοις,  πολλοί διεθνείς οίκοι και ενόψει του APS και του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται για τραπεζικές μετοχές μεταφέρουν πελάτες τους στην Ελλάδα και συναντώνται με τράπεζες και παράγοντες της κυβέρνησης.
Έτσι την περασμένη εβδομάδα η HSBC αλλά και η Wood είχε μεταφέρει μεγάλο αριθμό πελατών της στην Αθήνα ενώ αντιστοίχως  μέσα στις προσεχείς ημέρες  αναμένεται να φέρει πελάτες της στην Αθήνα η BofA Merrill Lynch.
Oπως και να έχει, οι επενδυτές ενδιαφέρονται για την πορεία των τραπεζών αλλά και για τα κόκκινα δάνεια και κυρίως για τη δημιουργία της δευτερογενούς αγοράς όπως αυτή θα επεκταθεί λόγω του APS.
Πολλοί μάλιστα εξ’ αυτών συναντήθηκαν ήδη και με τον αρμόδιο υφυπουργό για το χρηματοπιστωτικό σύστημα κ. Γιώργο Ζαββό και άκουσαν την εξέλιξη του συγκεκριμένου σχεδίου.
Ωστόσο επειδή εκτιμάται πως ο περιορισμός του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων θα βοηθήσει πολύ και τους ισολογισμούς των πιστωτικών ιδρυμάτων και καθώς το ένα μετά το άλλο τα κερδοσκοπικά funds σταματούν να σορτάρουν τις ελληνικές τράπεζες, οι επενδυτικές προσδοκίες ανεβαίνουν κατακόρυφα.
Άλλωστε η πορεία της κεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα καταγράφει του λόγου το αληθές.
Οι διεθνείς επενδυτές βλέπουν τον κίνδυνο για τα ελληνικά πιστωτικά ίδρύματα να βαίνει μειούμενος και παρά την αύξηση της τιμής των μετοχών των ελληνικών τραπεζών αρχίζουν να τις θεωρούν ακόμη και σε αυτά τα επίπεδα ενδιαφέρον story όπως εξομολογούνται στα κατ’ ιδίαν ραντεβού που έχουν με τους τραπεζικούς παράγοντες.
Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος των προσδοκιών αλλά κυρίως η επικείμενη δημιουργία του APS που θα βοηθήσει ιδιαίτερα τις τράπεζες από την απαλλαγή ενός δυσβάσταχτου φορτίου,  δημιουργούν νέες επενδυτικές προϋποθέσεις.
Ας σημειωθεί πως οίκοι  έχουν να φέρουν πελάτες τους στη χώρα μας  πριν από τις ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών.
Άλλωστε και το μπαράζ θετικών εκθέσεων  καταμαρτυρά την ίδια ακριβώς τάση.
Οι διεθνείς οίκοι αλλά και οι τράπεζες αναμένουν μεταξύ άλλων την έκθεση της S&P στις 25 Οκτωβρίου με μία και μόνη λογική: μολονότι μια αναβάθμιση δεν μεταβάλει τα δεδομένα εν τούτοις διαμορφώνει ένα ακόμη θετικότερο κλίμα προκειμένου να τρέξουν οι εξελίξεις.
Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά το Asset Protection Scheme αυτό αναμένεται να είναι έτοιμο μαζί με όλο του το θεσμικό πλαίσιο εντός των προσεχών ημερών και πάντως , οι τράπεζες θα μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν απολύτως έγκαιρα ώστε να απολαύσουν τα ευεργετήματα για τα stress tests που θα λάβουν χώρα με στοιχεία του τέλους του 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης