Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Απώλειες στη Wall Street μετά την επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ- Κίνας για το εμπόριο

tags :
Απώλειες στη Wall Street μετά την επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ- Κίνας για το εμπόριο
Πτώση πάνω από 1% για το πετρέλαιο
Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή 27/9/2019 μετά από αναφορές ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει τα όρια των επενδύσεων των ΗΠΑ στην Κίνα, επιδεινώνοντας την παρατεταμένη εμπορική διαφορά μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.
Ο δείκτης Dow Jones έχασε περίπου 92 μονάδες ή 0,26% και έκλεισε  στις  26821,54 μονάδες.
Ο S & P 500 έχασε επίσης όλα τα κέρδη του και έκλεισε με πτώση 0,53% στις 2961,80 μονάδες.
Ο S & P 500 energy sector έκλεισε με άνοδο 0,01% στις 440,45 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 1,13% στις 7939,63 μονάδες.
Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Trump συζητούν τρόπους για να περιορίσουν την οικονομική έκθεση των ΗΠΑ στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου ενός μπλοκ όλων των αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα, σύμφωνα με πηγές του CNBC.
Παρόλο που η πηγή προειδοποίησε ότι η συζήτηση ήταν ακόμα σε πρώιμα στάδια, μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να προκαλέσει κρουστικά κύματα σε όλες τις χρηματοπιστωτικές αγορές και να περιλαμβάνει δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις που συνδέονται με μεγάλα δείκτες.

Το πετρέλαιο

Απώλειες σημειώνει και το πετρέλαιο
Περί τις 23:02 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού υποχωρούσε 1,03% στα 55,83 δολάρια και το Brent υποχωρούσε 1,56% στα 61,76 δολάρια το βαρέλι.

Οι συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας

Οι εμπορικές συνομιλίες σε επίπεδο επίσημων διαπραγματευτών μεταξύ των δύο χωρών αναμένεται να ξεκινήσουν 10-11 Οκτωβρίου 2019 στην Ουάσινγκτον.
Οι πρώτες πληροφορίες είναι θετικές και αναπτερώνουν τις ελπίδες των επενδυτών για τερματισμό του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Εξάλλου ήδη ο πρόεδρος Trump έχει καθυστερήσει την προγραμματισμένη επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα, ενώ αντιστοίχως από την μεριά τους οι Κινέζοι ενημέρωσαν ότι η χώρα τους θα αγοράσει από τις ΗΠΑ σημαντικές ποσότητες σόγιας και χοιρινού κρέατος.
Πάντως το θέμα της έρευνας εναντίον του Trump για την επόθεση του Hunter Biden (γιου του Joe Biden) εξακολουθεί να απασχολεί και να επηρεάζει τις αγορές.

Κλιμάκωση των πιέσεων

Σε κλιμάκωση των πιέσεων προς την Κίνα είναι έτοιμη να προχωρήσει η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, το οποίο επικαλείται πολύ καλά πληροφορημένες πηγές.
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να μπλοκάρουν όλες τις αμερικανικές επενδύσεις στην Κίνα.
Πάντως η όλη υπόθεση βρίσκεται, ακόμη, στα πρώτα στάδια επεξεργασίας της, ενώ μέσω αυτής της κίνησης – τονίζει η αμερικανική πηγή- θα υπάρξει προστασία των Αμερικανών επενδυτών.
Επιπρόσθετα σε δημοσίευμα του Bloomberg –επίσης με επίκληση καλά πληροφορημένων πηγών- ο Λευκός Οίκος εξετάζει και το ενδεχόμενο να υπάρξει «αφαίρεση» των μετοχών των κινεζικών εταιρειών από την αμερικανική αγορά, αλλά και να τεθεί όριο στις επενδύσεις που μπορούν να πραγματοποιήσουν τα αμερικανικά συνταξιοδοτικά ταμεία στην Κίνα.
Τα δύο δημοσιεύματα ήταν αρκετά ώστε να οδηγήσουν σε ισχυρές πιέσεις τις μετοχές των κινεζικών Alibaba και Baidu, οι οποίες είναι εισηγμένες στη Wall Street.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης