Φυσικό Αέριο

Στην Αλγερία ο Κ. Ξιφαράς για διαπραγματεύσεις με τη Sonatrach για τις προμήθειες LNG

Στην Αλγερία ο Κ. Ξιφαράς για διαπραγματεύσεις με τη Sonatrach για τις προμήθειες LNG
Στο τραπέζι οι τιμές αλλά και οι ποσότητες LNG που προμηθεύεται LNG η ΔΕΠΑ από την αλγερινή εταιρία
Στην Αλγερία βρίσκεται από χθες ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς για διαπραγματεύσεις με την Sonatrach.  H  ΔΕΠΑ προμηθεύεται από την αλγερινή εταιρία 0,55-1 δισ. κ.μ. αερίου βάσει συμβολαίου που λήγει το 2021.
Σε συνέχεια των επαφών που είχε κάνει η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΠΑ, ο κ. Ξιφαράς θα επαναπραδιαγματευθεί στο Αλγέρι πέραν της τιμής και τις ποσότητες LNG, αξιοποιώντας τα νέα δεδομένα των χαμηλών τιμών στην spot αγορά, αλλά και τον ανταγωνισμό που δέχεται από εγχώριους παίχτες μέσω του τερματικού σταθμού της Ρεβυθούσας.

Στο 30,7% το μερίδιο της ΔΕΠΑ στο LNG

Το μερίδιο της ΔΕΠΑ στο LNG  έχει περιοριστεί στο 30,7% ενώ ηγετική θέση στην αγορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου κατέχει η Mytilineos με ποσοστό κοντά στο 60%.
Συνολικά, οι ανταγωνιστές της ΔΕΠΑ έχουν αποσπάσει μερίδιο της τάξης του 69,3%.
Μερίδια εκτός της ¨Μυτιληναίος¨ έχουν αποσπάσει η Elpedison, o Hρων και η  Μotor Oil,  ενώ προσφάτως στην αγορά του LNG  εισήλθε και η ΔΕΗ με την ανάθεση στη Shell της μεταφοράς για λογαριασμό της τον Ιούλιο του πρώτου φορτίου για την κάλυψη μέρους των αναγκών της σε φυσικό αέριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης